Băuturi

Căpșunată

Capsunata este una dintre putinele bauturi alcoolice pe care le prepar in casa.

Este o reteta pe care am adaptat-o cu timpul gusturilor mele. Pare mai degraba un lichior de capsuni pentru ca este dulce, parfumata si frumos colorata.

In general se foloseste la 1 kg de fructe, 1 l de alcool ( intre 60° si 90°) si 300 g zahar. Dar, dupa cum spuneam inainte, aceasta este o reteta adaptata papilelor mele 🙂 .

Puteti face acest gen de bautura  si din alte fructe precum zmeura, mure, afine, visine, caise, piersici, etc.

* Nu uitați că vă aștept zilnic și pe pagina de facebook a blogului cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți.

*De asemenea, va puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel,unde veți putea încarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Gătește Căpșunată

Ingrediente

  • 1 kg capsune
  • 350 g zahar
  • 500 ml alcool ( 60° )

Mod de preparare

Spalati capsunele, lasati-le intr-o sita la scurs, apoi curatati-le si taiati-le in jumatate sau lasati-le intregi daca sunt micute.

Intr-un borcan asezati straturi de capsuni si zahar, ultimul fiind de zahar. Lasati-le la temperatura camerei o zi doua pana cand se formeaza siropul, avand grija sa agitati vasul ocazional.

Cand s-a dizolvat tot zaharul, adaugati alcoolul.

Capsunata

 

Amestecati foarte bine si mai lasati o zi, apoi strecurati capsunata si puneti-o in sticle. Daca va place, in sticle cu gura mai larga puteti pune si cateva capsuni intregi.

Pastrati sticlele in camara si, cand aveti pofta rasfatati-va cu un paharel de capsunata dulce si aromata. Pofta buna!

Capsunata