Băuturi

Capsunata. Bautura alcoolica de casa

Capsunata este una dintre putinele bauturi alcoolice pe care le prepar in casa.

Este o reteta pe care am adaptat-o cu timpul gusturilor mele. Pare mai degraba un lichior de capsuni pentru ca este dulce, parfumata si frumos colorata.

Pentru Capsunata in general se foloseste la 1 kg de fructe, 1 l de alcool ( intre 60° si 90°) si 300 g zahar. Dar, dupa cum spuneam inainte, aceasta este o reteta adaptata papilelor mele 🙂 .

Puteti face acest gen de bautura  si din alte fructe precum zmeura, mure, afine, visine, caise, piersici, etc.

Spor la treaba! Sa o beti cu placere!

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

 

Gătește Capsunata. Bautura alcoolica de casa

Ingrediente

  • 1 kg capsune
  • 350 g zahar
  • 500 ml alcool ( 60° )

Mod de preparare

Spalati capsunele, lasati-le intr-o sita la scurs, apoi curatati-le si taiati-le in jumatate sau lasati-le intregi daca sunt micute.

Intr-un borcan asezati straturi de capsuni si zahar, ultimul fiind de zahar. Lasati-le la temperatura camerei o zi doua pana cand se formeaza siropul, avand grija sa agitati vasul ocazional.

Cand s-a dizolvat tot zaharul, adaugati alcoolul.

Capsunata

Amestecati foarte bine si mai lasati o zi, apoi strecurati capsunata si puneti-o in sticle. Daca va place, in sticle cu gura mai larga puteti pune si cateva capsuni intregi.

Pastrati sticlele in camara si, cand aveti pofta rasfatati-va cu un paharel de capsunata dulce si aromata. Pofta buna!

Capsunata