CAPSUNATA

Capsunata este una dintre putinele bauturi alcoolice pe care le prepar in casa. Este o reteta pe care am adaptat-o cu timpul gusturilor mele, pare mai degraba un lichior de capsuni pentru ca este dulce, parfumata si frumos colorata.

In general se foloseste la 1 kg de fructe, 1 l de alcool ( intre 60° si 90°) si 300 g zahar dar, dupa cum spuneam inainte, aceasta este o reteta adaptata papilelor mele 🙂 . Puteti face licoarea asta si din alte fructe precum zmeura, mure, afine, visine, caise, piersici, etc.

Ingrediente

  • 1 kg capsune
  • 350 g zahar
  • 500 ml alcool ( 60° )

Mod de preparare capsunata 🍓🍓🍓

Spalati capsunele, lasati-le intr-o sita la scurs, apoi curatati-le si taiati-le in jumatate sau lasati-le intregi daca sunt micute.

Intr-un borcan asezati straturi de capsuni si zahar, ultimul fiind de zahar. Lasati-le la temperatura camerei o zi doua pana cand se formeaza siropul, avand grija sa agitati vasul ocazional.

Cand s-a dizolvat tot zaharul, adaugati alcoolul.

 

Amestecati foarte bine si mai lasati o zi, apoi strecurati capsunata si puneti-o in sticle. Daca va place, in sticle cu gura mai larga puteti pune si cateva capsuni intregi.

Pastrati sticlele in camara si, cand aveti pofta rasfatati-va cu un paharel de capsunata dulce si aromata. Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *