Ingrediente pentru reteta de socata:
- 8-10 flori de soc
- 450 g zahar
- 2 lamai
- 4,5 l apa
Mod de preparare:
Eu am folosit un vas (damigeana) de sticla de 5 litri in care am pus florile de soc (scufundate rapid in apa rece pentru a indeprta eventualele vietati) si cele doua lamai feliate.
Am amestecat zaharul cu 1 l de apa foarte bine pana cand s-a topit si-am turnat amestecul in vas. Am completat cu restul de apa, am acoperit vasul cu un tifon si l-am dat la soare cateva zile, avand grija sa amestec de 2-3 ori pe zi.
In 3-4 zile ar trebuie sa fie gata, usor acidulata, parfumata si aromata. Apoi filtram socata si-o punem in sticle pe care le pastram la frigider.
Servim cu felii de lime sau lamaie. Delicioasa, pofta buna !
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă așteptăm zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.