SOCATA

Pentru ca a venit si vremea socului ar fi pacat sa nu ne bucuram de aceste flori parfumate cu o multime de proprietati si sa nu preparam o delicioasa socata.Reteta mea de suc de soc este foarte simpla,asa o pregatesc de foarte mult timp,cu acelasi rezultat grozav de fiecare data.
Daca vreti sa incercati si alte retete din flori de soc,va sugerez si alte idei:

Ingrediente

  • 8-10 flori de soc
  • 450 g zahar
  • 2 lamai
  • 4,5 l apa

Mod de preparare socata
Eu am folosit un vas (damigeana) de sticla de 5 litri in care am pus florile de soc (scufundate rapid in apa rece pentru a indeprta eventualele vietati) si cele doua lamai feliate.

Am amestecat zaharul cu 1 l de apa foarte bine pana cand s-a topit si-am turnat amestecul in vas.Am completat cu restul de apa,am acoperit vasul cu un tifon si l-am dat la soare cateva zile,avand grija sa amestec de 2-3 ori pe zi.

Nu este nevoie de drojdie,orez sau stafide pentru a fermenta,oricum se va intampla acest lucru,depinde doar de temperatura.
Daca nu este o vreme prielnica,adaugati o lingura de orez sau stafide pentru a grabi fermentarea.Gustul pe care il da drojdia(pusa chiar si in cantitate foarte mica ),nu-mi place.
socata

In 3-4 zile ar trebuie sa fie gata,usor acidulata,parfumata si aromata .Apoi filtram socata si-o punem in sticle pe care le pastram la frigider.

Servim cu felii de lime sau lamaie.Delicioasa,pofta buna !

socata

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

12 comentarii la “SOCATA”

  1. Excelent as zice,eu le pastez de obicei uscate la loc intunecat si aerisit.Am sa incerc totusi sa congelez cateva pentru o tura sa vad cum o sa iasa.Te pup si-ti multumesc de vizita!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.