DULCEATA DIN FLORI DE SOC

Desi in camara mea se gasesc mai multe gemuri si marmelade ,am cateva dulceturi pe care le iubesc in mod deosebit si fac tot posibilul sa nu-mi lipseasca in niciun an.Dulceata de nuci verzi ,cea de trandafiri si dulceata din flori de soc .

Nu stiu daca ati incercat-o sau daca va inchipuiti cat de parfumata poate fi ,cert este ca dulceata din flori de soc este o delicatesa care merita preparata macar o data.

Ingrediente

  • 300-400 g flori de soc (deja curatate )
  • 1 kg zahar
  • 800 ml apa
  • o lamaie mare (sau doua mai mici )

Mod de preparare dulceata din flori de soc

In primul rand trebuie sa ne inarmam cu multa rabdare si sa culegem florile potrivite.Inflorescenta trebuie sa aiba toate florile deschise,sa nu aiba inca boboci deoarece florile nu se vor desprinde usor.

Le spalam rapid cu apa rece si le lasam sa se scurga foarte bine,apoi desprindem floricelele.

Daca nu se desprind toate,pe cele ramase taiati-le cu foarfeca 🙂 .

dulceata din flori de soc 001

 

Intr-o oala incapatoare punem la fiert zaharul,apa si coaja de lamaie.Curatati cu grija lamaia sa nu luati din partea alba.Un curatator de legume este grozav la treaba asta 🙂 .

Fierbeti timp de 10-15 minute la foc mediu pana se formeaza un sirop consistent.

dulceata din flori de soc 009

 

Adaugati florile de soc , zeama de lamaie si fierbeti la foc moderat 20-30 de minute pana cand dulceata din flori de soc se leaga .

dulceata din flori de soc 012

 

Eu fac proba punand cateva cateva picaturi pe o farfurie pe care am tinut-o la congelator.Ultimile picaturi care cad de pe lingura trebuie sa ramana ferme,sa nu se prelinga.

Puneti dulceata fierbinte in borcane spalate si corect sterilizate ,apoi asezati-le cu gura in jos si acoperiti-le cu o patura.

Ies in jur de 900 g de dulceata , eu am umplut 4 borcanase de 200 g si unul de 100 g .

A doua zi le puteti eticheta si aseza in camara . Sopr la treaba !

Aici aveti un articol despre cum se sterilizeaza borcanele pentru conserve .

Si nu ratati nici fructele de soc ,puteti face o dulceata grozava, aici  (click ) gasiti reteta .

dulceata din flori de soc 025

dulceata din flori de soc 027

 

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

8 comentarii la “DULCEATA DIN FLORI DE SOC”

      1. Am facut si este foarte pe placul meu ca si gust, dar cred ca am fiert-o putin prea mult. Nu-i atat de matasoasa ca a ta… dar una peste alta este suuuper!!! Multumesc!
        PS: Am pus 480 g flori la cantitatea de zahar si apa indicata de tine in reteta…. atatea am avut curatate si atatea am pus…
        La mine abia a inceput sa infloreasca socul si ma bate gandul sa mai incerc odata 🙂

        1. Ma bucur ca iti place gustul.Eu pun mereu pana in 400 g, iese oricum foarte parfumata si cu 300 g flori si are consistenta matasoasa cum zici tu.
          Data viitoare stii cum sa procedezi si-ti va iesi perfecta.Daca mai ajung sa culeg soc o sa mai fac si eu,deja am mancat un borcan 😀 .

  1. Buna,
    Vreau sa iti multumesc pentru reteta.
    Am copiat ultimele detalii, ma apuc sa o fac chiar acum, am toate ingrediantele. E prima oara cand incerc, sper sa iasa bine.
    Te pup.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *