Spanac cu orez, o reteta simpla si extrem de gustoasa,foarte simplu de preparat. Este perfecta in perioadele de post si nu numai,pentru vegetarieni dar mai ales pentru pofticiosi 🙂 .
Ingrediente:
- 800 g spanac proaspat (sau 400 g congelat)
- 100 g orez
- 1 ceapa medie
- 4-5 linguri de ulei de masline
- 200 ml suc concentrat de rosii
- sare si piper dupa gust
- 500 ml apa
Citeste si: Mancare de spanac cu usturoi
Mod de preparare pentru reteta spanac cu orez:
Intai oparim spanacul in apa fierbinte in care am adaugat un pic de sare.E suficient doar sa se inmoaie,nu trebuie fiert.Il lasam la scurs si il tocam mai mare.
Intr-un vas punem uleiul de masline si calim la foc mic ceapa tocata pana se inmoaie usor.Adaugam si un praf de sare,va scoate apa din ea si nu se va arde.Punem si orezul si mai lasam vreo 2-3 minute pana cand devine transparent. Apoi spanacul,sare,piper si 500 ml de apa.
Acoperim si fierbem la foc mediu,amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca.
Cand orezul este aproape fiert,adaugam sucul de rosii (merge si bulion diluat cu apa sau rosii blenduite : ) ) si continuam gatirea pana cand a scazut tot lichidul.
Citeste si: Spanac cu smantana si usturoi
Servim mancarea calda simpla,alaturi de oua ochiuri,un snitel sau o friptura suculenta.Pofta buna !
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.