Spanac cu smantana si usturoi, o reteta simpla, delicioasă, rapida si usor de preparat.
Mancarea de spanac cu usturoi si smantana ne place foarte mult cu oua ochiuri. Dar merge la fel de bine si alaturi de o bucata de carne fripta sau prajita.
Ingrediente:
- 1 kg de spanac proaspat sau 450-500 g congelat
- 3-4 linguri de ulei
- 1 ceapa mica
- 2-3 catei de usturoi
- 200 ml smantana pentru gatit
- sare dupa gust
Mod de preparare pentru reteta de spanac cu smantana si usturoi:
Intai de toate, daca aveti spanac proaspat, spalati-l foarte bine in cateva ape. Scurgeti-l bine si opariti-l cateva minute, pana se inmoaie.
Apoi tocati ceapa si caliti-o in ulei pana se inmoaie, la foc mic. Adaugati si putina sare pentru a nu se arde.
Adaugati si usturoiul pisat sau dat pe razatoarea fina si mai lasati un minut-doua. Apoi puneti spanacul tocat mai mare sau mai marunt, in functie de cum va place.
*Daca aveti spanac congelat, lasati-l sa se dezghete, scurgeti-l de apa si tocati-l.
Acoperiti vasul si mai gatiti inca vreo doua minute, apoi adaugati smantana si sarati dupa gust.
Acoperiti din nou si fierbeti inca cateva minute, pentru a se imprieteni gusturile 🙂 .
Mancarea este gata si o puteti servi calda cu oua ochiuri.
Spor la treaba si pofta buna!
Alte retete cu spanac >>>
- SPANAC CU OREZ (click pentru reteta)
- PLACINTA SPIRALA CU SPANAC SI BRANZA (click pentru reteta)
- PASTE CU LINTE SI SPANAC (click pentru reteta)
* Nu uitati ca va astept zilnic si pe pagina de facebook a blogului cu multe retete, idei noi si multe alte noutati.
*De asemenea, va puteti inscrie si in grupul Retete fel de fel, unde veti putea incarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, retete de mancaruri si multe altele.