Dacă ați ezitat până acum să preparați această interesantă rețetă de supă franțuzească de ceapă cu brânză gratinată, vă asigur că nu aveți idee ce ați pierdut.
Nici nu vă puteți închipui ce au putut prepara francezii din acest ingredient simplu și banal, ceapa. Supa de ceapă este peste așteptări de delicioasă, o adevărată delicatesă, chiar. Este foarte aromată, dar și foarte sănătoasă. Are o textură densă, apropiată de a îndrăgitei tocănițe de ceapă din bucătăria românească, ceea ce o face foarte sățioasă și nu mai necesită felul doi la masă.
Este o supă care se consumă, de obicei, în sezonul rece, pentru efectele miraculoase ale cepei. Poate fi preparată și sub formă de supă-cremă, însă este deosebită cu ceapa tocată în fâșii.
O altă rețetă de supă interesantă pe care v-o recomand pentru sezonul rece este rețeta de supă cremă de usturoi. Probabil și pentru aceasta aveți oarecare reținere, dar vă asigur că este demențial de gustoasă.
Citește și: Supă cremă de cartofi dulci, aromată cu ghimbir și usturoi
Rețetă de supă franțuzească de ceapă cu brânză gratinată
De menționat pentru reușita unui gust optim la supa de ceapă franțuzească este calitatea ingredientelor folosite. Untul gras cu un procent de peste 80%, uleiul de măsline extravirgin și un vin alb, bun sunt ingredientele ce vor desăvârși gustul supei.
În plus, este foarte important ca ceapa să nu se prăjească și, mai ales, să nu se lipească în timpul preparării. Aceste aspecte vor schimba radical gustul supei.
Dacă sunteți și voi iubitori de supe, ciorbe, sau supe-creme, vă invit să descoperiți pe blog o colecție de rețete. Sunt rețete diverse, pentru toate gusturile.
Iar dacă vă plac supele cremă în mod deosebit, găsiți pe blog o colecție interesantă de rețete, la secțiunea Ciorbe/Supe.
Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de supă franțuzească de ceapă cu brânză gratinată.