Site icon Rețete Fel de Fel

Tartă cu jeleu de fructe și decor din aluat împletit

Tartă cu jeleu de fructe și decor din aluat împletit porționată pe platou, alături de o ceașcă cu ceai și o sită cu zahăr

Tarta se porționează mult mai bine după răcirea completă / Profimedia

Pentru că tartele sunt printre cele mai simple deserturi, dar și delicioase, nu ezităm să le preparăm în diferite combinații, cât mai delicioase. De data aceasta avem o rețetă de tartă cu jeleu de fructe și decor din aluat împletit.

Este o tartă destul de simplă, cu amestec de fructe de pădure, colorate și aromate.

Tartele cu fructe sunt cele mai des preparate vara, cu fructe de sezon. Însă le putem prepara și în sezonul rece, cu fructe congelate sau fructe din compot. Merg preparate chiar și cu gem sau cu dulceață.

Tot din categoria tartelor cu fructe de pădure vă mai recomand de pe blog și rețeta de tartă cu fructe de pădure și crumble. Este interesantă și în această variantă. Aluatul crumble aduce tartei un plus de gust crocant, dar și aspect plăcut.

Iar dacă doriți o tartă mai elegantă, vă recomand de pe blog rețeta de tartă cu cremă de mango și vanilie. Tarta este delicioasă și are un aspect cuceritor, datorită formei și culorilor.

Cum preparăm rețeta de tartă cu jeleu de fructe și decor din aluat împletit

Pentru tarta din rețeta actuală apelăm la rețeta clasică de aluat, cu unt ouă și făină. Este foarte popular acest aluat pentru că nu se deformează în timpul coacerii.

Fructele de pădure le decongelăm, iar siropul rezultat îl amestecăm cu amidon și îl fierbem până când capătă textura unui jeleu. Adăugăm fructele și le mai fierbem puțin și pe acestea.

Nu este o tartă complexă, dar necesită puțin timp și îndemânare pentru împletirea aluatului.

Mai găsiți pe blog o rețetă de tartă cu aluat împletit, gem și crumble. Însă aluatul este unul dospit la această tartă. Dar mai găsiți pe blog și alte rețete mai simple sau mai complexe, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tartă cu jeleu de fructe și decor din aluat împletit.

Exit mobile version