Site icon Rețete Fel de Fel

Tartă cu mere de post

Tartă de post cu mere și scorțișoară în forma de copt

Aluatul pentru tarta de post se prepară cu ulei de floarea soarelui / Shutterstock

Din categoria rețetelor de post simple, rapide și ușor de preparat, ne-am oprit la o rețetă de tartă cu mere de post. Nu necesită decât câteva ingrediente simple și foarte accesibile. Gustul este senzațional, datorită merelor acrișoare și aromelor adăugate.

Și în perioadele de post ne putem răsfăța cu deserturi delicioase din toate categoriile: plăcinte, tarte, prăjituri sau torturi.

Iar din categoria deserturilor cu fructe, cele cu mere sunt ideale a fi preparate. Merele sunt fructele cele mai accesibile de pe piață și se găsesc în orice anotimp. Se pot folosi atât întregi în prăjituri, doar îndepărtându-le cotoarele, cât și feliate sau răzuite.

Vedeți aici o rețetă de prăjitură cu mere întregi! Este o prăjitură simplă, cu blat de pandișpan și mere întregi, ușor caramelizate la cuptor cu unt și zahăr, înainte de a fi incluse în blat.

Iar din categoria deserturilor de post cu mere întregi, vă recomand de pe blog rețeta de tort cu mere umplute cu rahat.

Citește și: Plăcintă de post cu mere și scorțișoară

Cum se prepară rețeta de tartă cu mere de post

Aluatul pentru tarta de post se prepară cu ulei în loc de unt. Cine folosește margarină, poate să-l prepare cu o margarină de calitate. Noi preferăm uleiul de floarea soarelui. De asemeni preferăm merele cu gust acrișor. Le preferăm pe acestea pentru că sunt mai tari și nu se sfărâmă în timpul tratamentului termic. Nu le caramelizăm înainte, le vom lăsa să se prepare la cuptor, feliate și așezate frumos deasupra aluatului.

Mai găsiți pe blog rețete de post cu mere, de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pepagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tartă cu mere de post.

Exit mobile version