PRAJITURA CU MERE INTREGI

Prajitura cu mere intregi  este desertul care mi-a indulcit si bucurat copilaria.Cu siguranta o s-o prepar ori de cate ori mi se face pofta de ea si de amintiri minunate.

Este delicioasa,usor si simplu de facut iar rezultatul este grozav .

Ingrediente

  • 2 kg mere
  • 125 g unt
  • 100 g zahar brun (sau alb )
  • Blat
  • 6 oua
  • 120 g zahar
  • 130 g faina
  • un pliculet de zahar vanilat
  • un praf de sare
  • Decor
  • 200 g ciocolata de menaj sau 300 g frisca batuta

 

Mod de preparare prajitura cu mere intregi

Merele se decojesc si li se scot cotoarele. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt (23×30 cm ), se pune in interiorul fiecaruia un cubulet de unt  iar zaharul se presara deasupra. Punem la cuptor la 180 °C ,cam 30 min pana se inmoaie.

In interiorul merelor puteti pune fructe din dulceata,nuci ,alune ,scortisoara…

Intre timp preparam blatul astfel: separam ouale, albusurile le batem spuma cu zaharul, galbenusurile le amestecam cu un praf de sare si zahar vanilat, unim apoi cele doua si adaugam treptat si faina. Turnam compozitia peste mere si punem din nou la cuptor pana ce  blatul se coace.

Rasturnam prajitura pe un platou si cand s-a racit complet intindem deasupra ciocolata topita.Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

7 comentarii la “PRAJITURA CU MERE INTREGI”

  1. Mi se pare că această rețetă ar fi mult mai savuroasă fără glazura de ciocolată care nu se potrivește deloc cu merele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.