Ne plac foarte mult tartele cu fructe atât pentru gust deosebit și aspect cât și pentru simplitate și ușurință în preparare. De data aceasta ne-am gândit să ne răsfățăm cu o delicioasă tartă cu prune și crumble.
Este sezonul prunelor și profităm din plin de gustul și aroma acestora. Ne răsfățăm cu prune proaspete pentru porția zilnică de vitamine, dar încercăm să le includem în cât mai multe rețete de deserturi.
Una dintre rețetele cu prune mult apreciată de pe blog este rețeta de prăjitură cu prune, migdale și ciocolată albă. Are o combinație irezistibilă de ingrediente ce cucerește instant atât gustul cât și privirea.
Iar cea mai simplă rețetă de desert cu prune de pe blog este rețeta de crumble cu prune și nuci. Iar pentru sezonul rece conservăm prunele sub formă de gem, de dulceață sau compot. Nu ne vor lipsi nici prunele deshidratate mult adorate în mâncărurile de post.
Cum se prepară rețeta de tartă cu prune și crumble
Pentru desertul de azi avem de pregătit un aluat fraged și un aluat simplu de crumble, iar între ele vom pune jumătăți de prune. Aluatul de crumble se prepară doar din unt cu zahăr și făină. Însă noi am optat pentru un amestec de făină de grâu cu făină de migdale. Se mai pot adăuga în aluatul de crumble și fulgi de ovăz sau de alte cereale.
Dacă vă interesează astfel de aluaturi pentru crumble, găsiți pe blog mai multe rețete de unde vă puteți inspira.
Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tartă cu prune și crumble.