Pentru că este sezonul rețetelor cu rubarbă, dar și al celor cu căpșuni, ne-am gândit că este timpul să le combinăm într-o delicioasă, rețetă de tartă cu rubarbă și căpșuni.
Chiar dacă atât rubarba cât și căpșunile au gust acrișor, acestea se combină perfect.
Mai găsiți pe blog și o variantă mai simplă de tartă cu căpșuni și mentă. Și aici, combinația dintre aroma căpșunilor și cea a mentei este minunată.
Ne plac în mod deosebit tartele ca și desert, mai ales cele cu fructe.
Una dintre rețetele preferate este rețeta de tartă cu fructe de pădure și crumble. Este simplă, aspectuoasă și foarte gustoasă, merită preparată pentru deliciul de zi cu zi.
Și aș mai aminti aici și de rețeta de tartă cu cremă de vanilie și fructe. Este una dintre cele mai frumoase tarte cu o combinație de culori și gusturi deosebite.
Cum se prepară rețeta de tartă cu rubarbă și căpșuni
Despre aluatul fraged pentru tarte am tot povestit pe blog, pentru că îl repetăm atât pentru tartele dulci cât și pentru cele sărate.
Căpșunile și rubarba se adaugă amestecate, dar tăiate în cuburi mici. Și pentru a nu le așeza direct peste aluat, pregătim o compoziție cu griș și unt. Aceasta se va transforma într-o cremă sau budincă în timpul tratamentului termic. Asamblată în stil rustic și presărată cu fulgi de migdale pentru un efect de crunch, va cuceri, cu siguranță atât papilele cât și privirile.
Dacă și voi adorați tartele ca desert, găsiți pe blog o colecție de rețete cu fructe sau cu diferite creme.
Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel, aferent paginii. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare al rețetei de tartă cu rubarbă și căpșuni.