Site icon Rețete Fel de Fel

Tort cu alune și cafea

Tort cu alune și cafea pe un platou de sticlă cu picior

Crema de cafea se prepară simplu din mascarpone cu cafea solubilă / Profimedia

Special preparat pentru o zi de sărbătoare, o aniversare sau pentru un weekend în familie, acest tort cu alune și cafea va cuceri instant, de la prima degustare. Este un tort la care puteți folosi albușurile rămase de la alte preparate.

De fiecare dată când vă rămân albușuri de la maioneze, sau de la aluaturi în care folosiți doar gălbenușuri, probabil vă întrebați ce puteți face cu ele. Găsiți pe blog o multitudine de rețete în care le puteți folosi, dintre care:

Rețeta de bezele

Rețetă de blat de tort din albușuri cu ciocolată

Rețetă de muffins din albușuri cu fructe uscate

Dar, pentru atunci când nu folosiți imediat albușurile rămase, puneți-le în caserole cu capac, la congelator. Puneți etichete pe caserole și scrieți câte albușuri aveți acolo. Când vă hotărâți să le folosiți, scoateți caserola din congelator și lăsați albușurile să se decongeleze la temperatura camerei. Se vor mixa la fel de bine ca atunci când sunt proaspete.

Citește și: Tort fără coacere cu ciocolată albă și fructe

Ce conține rețeta de tort cu alune și cafea

Rețeta tortului de față nu este foarte complicată, însă necesită puțină atenție foile de bezea cu alune. Dacă nu agreați alunele, puteți folosi nuci. Crema este simplă din mascarpone cu cafea solubilă, diluată cu apă fierbinte. O glazură de ciocolată clasică deasupra completează gustul și aspectul tortului.

Dacă doriți, sau dacă nu aveți, totuși, albușuri simple, puteți prepara o cremă de gălbenușuri cu cafea.

Sau puteți opta pentru orice cremă doriți. Găsiți pe blog o colecție interesantă de rețete de cremă pentru torturi și prăjituri de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tort cu alune și cafea.

Exit mobile version