Pentru că turta dulce este nelipsită de pe platourile cu dulciuri de la masa de Crăciun, un tort cu blaturi de turtă dulce, cu siguranță va fi de nerefuzat.
Turta dulce este un desert delicios ce ne aduce aminte de copilărie. Nu o prepara mama sau bunica, dar o găseam pe tarabele piețelor în preajma sărbătorilor și nu numai. Era foarte gustoasă și frumos glazurată. Și nu este vorba de turta dulce sub formă de figurine pe care o preparăm acum, ci de turta dulce la tavă. Nelipsită în copilărie era și turta dulce rotundă cu glazură albă.
Găsiți pe blog și rețeta de turtă dulce la tavă, pe care v-o recomand cu drag. Se prepară mai rapid, iar dacă nu aveți timp de decorat, o pudrați cu zahăr.
Dar mai găsiți pe blog și rețeta de turtă dulce rotundă cu glazură albă. Aceasta este preferata noastră pentru că este dolofană, cu interior moale și delicios.
Citește și: Tort Dacquoise cu cremă de cafea și ciocolată
Ce conține rețeta de tort cu blaturi de turtă dulce
Blaturile tortului de turtă dulce se prepară asemănător cu turta dulce la tavă. Ideal ar fi să se prepare separat fiecare blat. Fiind ușor sfărâmicios în interior este riscant de secționat să nu se transforme în firimituri. Nu necesită însiropare pentru că blaturile se vor hidrata ușor de la cremă.
Dacă și voi adorați turta dulce, găsiți pe blog mai multe rețete de unde vă puteți inspira.
Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tort cu blaturi de turtă dulce.