Site icon Rețete Fel de Fel

Tort cu mousse din fructe de pădure

Tort cu mousse din fructe de pădure

Blatul de tort se prepară după rețeta clasică de pandișpan / Shutterstock

Pentru un eveniment special sau pentru un weekend petrecut cu familia, merită preparată rețeta de tort cu mousse din fructe de pădure. Nu se prepară greu, iar ingredientele sunt dintre cele mai populare și accesibile.

Fructele de pădure se pot alege după preferințe, dar cu atenție pentru a obține o cremă cu o culoare deosebită. Iar blatul de tort se prepară simplu, după rețeta clasică de pandișpan.

Vă mai recomand de pe blog și o rețetă de tort cu ciocolată și fructe de pădure, foarte apreciat de cei care l-au savurat. Este un tort cu blaturi umede, cremă de mascarpone cu ciocolată albă și sos din fructe de pădure.

Și tot din categoria deserturilor cu fructe de pădure mai puteți descoperi pe blog și rețeta de  cheesecake cu fructe de pădure. Are baza înaltă din biscuiți, o cremă de brânză cu fructe de pădure și  un strat delicios de jeleu deasupra.

Cum preparăm rețeta de tort cu mousse din fructe de pădure

Pentru tortul de azi preparăm un blat de pandișpan pe care îl aromatizăm cu lămâie. Se poate opta și pentru vanilie, dar tot folosim vanilia în majoritatea deserturilor.

Crema mousse din fructe de pădure se prepară cu smântână naturală pentru frișcă și cu puțină gelatină. Optează fiecare pentru amestecul de fructe preferate. Pot fi folosite chiar și fructe congelate.

Decorul va fi simplu, din fructe cu frunze de mentă și zahăr pudră. Este un tort simpluț, dar foarte elegant și delicios.

Mai găsiți pe blog rețete de torturi și mai simple și mai complexe, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tort cu mousse din fructe de pădure.

Exit mobile version