Site icon Rețete Fel de Fel

Tort diplomat. Reteta pentru Sarbatori

tort diplomat

De Craciun am gatit destul de mult, totul traditional, pentru ca asa am simtit ca trecem  mai usor peste dorul de casa, de sarbatorile si atmosfera de neuitat din sanul familiei. Pentru seara de Revelion am avut un meniu mai „subtire”, iar ca desert am facut acest tort diplomat, minunat, unul dintre preferatele mele.

 

Ingrediente pentru reteta de tort diplomat:

 

  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 12 g gelatina (6 folii )
  • 300 ml lapte
  • 2 pliculete de zahar vanilat (sau o esenta de vanilie)
  • un praf de sare
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 4 linguri de zahar pudra
  • 1cutie compot de ananas (340 g)
  • 2cutii compot tutti frutti de (2 x 250 g)
  • 300 g piscoturi

 

Mod de preparare:

 

Ouale le batem cu zaharul si un praf de sare pana obtinem o compozitie deschisa la culoare si zaharul se topeste. Adaugam laptele si punem la foc mic, amestecand continuu pana ce compozitia capata consistenta.

Lasam sa se racoreasca si adaugam gelatina hidratata 10 minute in apa rece. Amestecam pentru omogenizare si lasam la racit.

Intre timp mixam smantana pentru friscacu cele 4 linguride zahar pudra iar trei sferturi o amestecam cu compozitia anterioara dupa ce s-a racit foarte bine. Restul de frisca o pastram pentru ornat.

Compoturile de fructe le punem la scurs (pastram cateva fructe pentru ornat), iar sucul obtinut il pastram pentru a insiropa piscoturile. Intr-un vad cu diametrul de 26 cm am pus folie alimentara si am asezat pe pereti piscoturi insiropate. In mijloc am pus jumatate din fructe, presandu-le usor, jumatate din crema, restul de fructe, restul de crema si am acoperit cu piscoturi, siropate si acestea.

Am tinut la rece cateva ore si am rasturnat tortul pe un platou. L-am ornat dupa imaginatie (cam putina de data asta) cu frisca, fructe si cateva bomonele de zahar.

Am servit cu mare pofta, delicios!

Si in varianta dreptunghiulara (am facut o compozitie si jumatate).

Spor la treaba si pofta buna!

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Exit mobile version