Site icon Rețete Fel de Fel

Tort ecler cu căpșuni și ciocolată albă

Tort ecler cu căpșuni și ciocolată albă

Pentru că sunt prea frumoase și aromate căpșunile de anul acesta, ne-am gândit să le includem într-un delicios tort ecler cu căpșuni și ciocolată albă.

Eclerele sunt de nerefuzat ori de câte ori le preparăm. Însă preparate sub formă de tort, sunt mult mai de efect. Chiar dacă este mai mult de muncă la un astfel de tort, pentru că se prepară și un blat din aluat de eclere, dar și cojile de choux, rezultatul final merită din plin efortul.

Este perfect un astfel de tort pentru o ocazie specială, o aniversare, sau o sărbătoare. Iar căpșunile se pot înlocui și cu zmeură, sau cu alte fructe preferate.

Mai găsiți pe blog și o rețetă de tort profiterol, care cucerește instant orice iubitor de desert.

Citește și: Choux à la crème cu frișcă și zmeură

Rețetă de tort ecler cu căpșuni și ciocolată albă

Rețeta pentru aluat de eclere este prezentă pe blog, este acea rețetă de aluat opărit, pe care probabil o cunoașteți. Ca și cremă de umplere, ne-am gândit să apelăm la rețeta de crema de ciocolată albă cu mascarpone. Și pentru că delicioasele căpșuni se combină perfect cu vanilia, adăugăm și o păstaie, sau esență de vanilie. Însă merge foarte bine și clasica rețetă de cremă de vanilie.

Cât despre căpșuni, găsiți pe blog o colecție interesantă de deserturi cu căpșuni, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă așteptăm zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel, aferent paginii. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rugăm insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Exit mobile version