Site icon Rețete Fel de Fel

Tort spirală cu mascarpone și căpșuni

Tort spirală cu mascarpone și căpșuni secționat pe platou

Pentru un aspect elegant, tortul se îmbracă în cremă și se decorează cu căpșuni / Profimedia

Dacă sunteți în căutarea unei rețete de tort cu căpșuni, poate vă inspiră și rețeta noastră de tort spirală cu mascarpone și căpșuni. Rețeta este simplă, iar tortul este și delicios și spectaculos.

Crema de mascarpone se poate prepara simplă, doar cu frișcă, dar se mai poate prepara și cu ciocolată albă. O altă variantă este aceea de a o prepara cu nucă de cocos.

Vedeți aici și rețeta pentru cremă de mascarpone cu nucă de cocos. Este o cremă densă și aromată care se prepară simplu, fără fierbere.

Iar dacă doriți o cremă cu o textură mai fină și o aromă mai delicată, vă recomand rețeta de cremă de mascarpone cu lime. Este simplă de preparat și rapidă, doar mixați toate ingredientele odată timp de câteva minute și crema-i gata.

Cremele pe bază de mascarpone sau alt timp de brânză au devenit foarte populare pentru simplitate și rapiditatea cu care se prepară. Noi le preferăm adesea cremelor fierte, atunci când dorim un desert rapid.

Cum se prepară rețeta de tort spirală cu mascarpone și căpșuni

Pentru tortul de față vom prepara o foaie de ruladă cu cacao în compoziție pe care o vom secționa în fâșii. Apoi preparăm o cremă de mascarpone cu ciocolată albă și vanilie cu care ungem fâșiile. Adăugăm atât în interiorul tortului cât și ca decor căpșuni proaspete și gata-i tortul. Vom obține un tort pe cât de simplu, pe atât de savuros și aspectuos.

Este foarte interesant blatul de tort în formă de spirală. Am mai prezentat anterior pe blog o rețetă de tort spirală cu cremă de ciocolată tot simplu și delicios.

Dar găsiți pe blog o colecție interesantă de rețete pentru torturi și mai simple și mai complexe, de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook și în grupul cu același nume. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tort spirală cu mascarpone și căpșuni.

Exit mobile version