Dulciuri

Tort spirală cu mascarpone și căpșuni

Dacă sunteți în căutarea unei rețete de tort cu căpșuni, poate vă inspiră și rețeta noastră de tort spirală cu mascarpone și căpșuni. Rețeta este simplă, iar tortul este și delicios și spectaculos.

Crema de mascarpone se poate prepara simplă, doar cu frișcă, dar se mai poate prepara și cu ciocolată albă. O altă variantă este aceea de a o prepara cu nucă de cocos.

Vedeți aici și rețeta pentru cremă de mascarpone cu nucă de cocos. Este o cremă densă și aromată care se prepară simplu, fără fierbere.

Iar dacă doriți o cremă cu o textură mai fină și o aromă mai delicată, vă recomand rețeta de cremă de mascarpone cu lime. Este simplă de preparat și rapidă, doar mixați toate ingredientele odată timp de câteva minute și crema-i gata.

Cremele pe bază de mascarpone sau alt timp de brânză au devenit foarte populare pentru simplitate și rapiditatea cu care se prepară. Noi le preferăm adesea cremelor fierte, atunci când dorim un desert rapid.

Cum se prepară rețeta de tort spirală cu mascarpone și căpșuni

Pentru tortul de față vom prepara o foaie de ruladă cu cacao în compoziție pe care o vom secționa în fâșii. Apoi preparăm o cremă de mascarpone cu ciocolată albă și vanilie cu care ungem fâșiile. Adăugăm atât în interiorul tortului cât și ca decor căpșuni proaspete și gata-i tortul. Vom obține un tort pe cât de simplu, pe atât de savuros și aspectuos.

Este foarte interesant blatul de tort în formă de spirală. Am mai prezentat anterior pe blog o rețetă de tort spirală cu cremă de ciocolată tot simplu și delicios.

Dar găsiți pe blog o colecție interesantă de rețete pentru torturi și mai simple și mai complexe, de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook și în grupul cu același nume. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tort spirală cu mascarpone și căpșuni.

Tort spirală cu mascarpone și căpșuni porționat pe platou și pe farfuerie

Gătește Tort spirală cu mascarpone și căpșuni

Timp de preparare

40 min

Nivel

mediu

Porții

16

Tort spirală cu mascarpone și căpșuni secționat pe platou

Ingrediente

 • Pentru o foaie de ruladă de 37/43,5 cm:
 • 7 ouă medii
 • 150 gr zahăr
 • 50 ml ulei
 • 230 gr făină
 • 20 gr cacao
 • 1 vârf de linguriță cu sare
 • 2 lingurițe esență de rom
 • Pentru crema de mascarpone cu ciocolată albă:
 • 500 gr mascarpone
 • 250 ml smântână pentru frișcă (35% grăsime)
 • 200 gr ciocolată albă
 • 50 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
 • un praf de sare
 • 300 gr căpșuni proaspete

Mod de preparare

Începem cu prepararea foii de ruladă cu cacao

Mai întâi pornim cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi separăm albușurile de gălbenușuri. Presărăm sare și peste albușuri și peste gălbenușuri.

Gălbenușurile le frecăm cu sare, apoi cu uleiul până la omogenizare. Mixăm albușurile până devin cristaline, apoi adăugăm, treptat, zahărul și le mixăm până obținem o bezea fermă. Îndepărtăm mixerul și introducem o spatulă de silicon. Încorporăm în bezea compoziția de gălbenușuri, amestecând cu mișcări circulare, de jos în sus. Încorporăm, treptat și făina amestecată cu cacao, folosind aceleași mișcări circulare. Tapetăm tava cu hârtie de copt, întindem aluatul pentru foaia de ruladă în ea și o coacem pentru 20-25 de minute, la 180 de grade.

După coacere, lăsăm foaia de ruladă să se tempereze 5 minute, apoi o acoperim cu un ștergar curat și umezit. O lăsăm să se răcească complet și o secționăm în patru fâșii pe lățime.

Pentru a prepara crema de mascarpone cu ciocolată albă topim ciocolata ruptă în 100 ml de smântână lichidă, încălzită. Amestecăm până la omogenizare, apoi o lăsăm să se răcească și o amestecăm cu mascarponele.

Restul de smântână lichidă o mixăm împreună cu 25 gr de zahăr pudră până când capătă fermitate. Încorporăm frișca în crema de ciocolată albă cu mascarpone. Adăugăm și un praf de sare pentru a intensifica gustul cremei.

Pentru a forma deliciosul tort spirală cu mascarpone și căpșuni împărțim crema în două părți. Ungem fâșiile de ruladă cu o parte de cremă și presărăm bucăți de căpșuni peste aceasta. Rulăm strâns prima fâșie cu crema și căpșunile în interior, Apoi, continuăm să rulăm peste rulada deja formată a doua fâșie. Repetăm procedeul atașând ruladei toate fâșiile cu cremă de mascarpone și căpșuni.

Așezăm generoasa ruladă pe un platou de tort și o îmbrăcăm în crema oprită.

Decorăm tortul spirală cu căpșuni proaspete și îl lăsăm la rece timp de 4-5 ore.

Tortul spirală cu mascarpone și căpșuni se va porționa mult mai bine după ce se va relaxa la rece timp mai îndelungat.

Spor și poftă bună!