Foarte util un aparat de vafe în bucătărie! Poți prepara la el atât deserturi cât și aperitive. De data aceasta avem pentru voi o rețetă de vafe cu morcovi și cocos, de post. Vafele sunt fragede, aromate și frumos colorate, o încântare pentru papile, dar și pentru privire.
Și pentru că am amintit de aperitive pe care le putem prepara la acest aparat, vă recomand o rețetă de vafe pizza sau pizza waffles. Pregătim un aluat cu iaurt și praf de copt și adăugăm în el ingrediente de pizza: salam, măsline, ciuperci, mozzarella, etc. La final, gratinăm vafele cu puțină mozzarella și le glazurăm cu ketchup.
Iar pentru gustări simple dintr-o zi de post cu dezlegare la pește și nu numai, mai găsiți pe blog o rețetă de vafe din legume cu hering conservat. Sunt tare gustoase și merg de minune cu ketchup amestecat cu dulceață de ardei iuți.
Din categoria vafelor dulci, una dintre cele mai interesante rețete este cea de vafe cu sfeclă roșie și cremă de mascarpone. Vafele au fost preparate special pentru Valentine’s Day, de Dragobete sau chiar de 1 Martie și dăruite drept mărțișor.
Cum se prepară rețeta de vafe cu morcovi și cocos, de post
Pentru rețeta de față preparăm un aluat precum cel de la rețeta de chec cu morcovi și mere. Dar merele le-am exclus. Am mai adăugat în locul lor morcovi. În plus, adăugăm și nucă de cocos și preparăm aluatul mai consistent.
Găsiți pe blog mai multe rețete de vafe, de post sau clasice, dar toate delicioase.
Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de vafe cu morcovi și cocos, de post.