Deserturi de post

Vafe cu morcovi și cocos, de post

Foarte util un aparat de vafe în bucătărie! Poți prepara la el atât deserturi cât și aperitive. De data aceasta avem pentru voi o rețetă de vafe cu morcovi și cocos, de post. Vafele sunt fragede, aromate și frumos colorate, o încântare pentru papile, dar și pentru privire.

Și pentru că am amintit de aperitive pe care le putem prepara la acest aparat, vă recomand o rețetă de vafe pizza sau pizza waffles. Pregătim un aluat cu iaurt și praf de copt și adăugăm în el ingrediente de pizza: salam, măsline, ciuperci, mozzarella, etc. La final, gratinăm vafele cu puțină mozzarella și le glazurăm cu ketchup.

Iar pentru gustări simple dintr-o zi de post cu dezlegare la pește și nu numai, mai găsiți pe blog o rețetă de vafe din legume cu hering conservat. Sunt tare gustoase și merg de minune cu ketchup amestecat cu dulceață de ardei iuți.

Din categoria vafelor dulci, una dintre cele mai interesante rețete este cea de vafe cu sfeclă roșie și cremă de mascarpone. Vafele au fost preparate special pentru Valentine’s Day, de  Dragobete sau chiar de 1 Martie și dăruite drept mărțișor.

Cum se prepară rețeta de vafe cu morcovi și cocos, de post

Pentru rețeta de față preparăm un aluat precum cel de la rețeta de chec cu morcovi și mere. Dar merele le-am exclus. Am mai adăugat în locul lor morcovi. În plus, adăugăm și nucă de cocos și preparăm aluatul mai consistent.

Găsiți pe blog mai multe rețete de vafe, de post sau clasice, dar toate delicioase.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de vafe cu morcovi și cocos, de post.

Două vafe cu morcovi și cocos pe o farfurie albă, alături de nuci, morcovi și un bol cu cocos

Gătește Vafe cu morcovi și cocos, de post

Timp de preparare

35 min

Nivel

mediu

Porții

20-25

Două vafe cu morcovi și cocos pe o farfurie albă

Ingrediente

  • 450 gr de morcovi răzuiți
  • 100 gr de nuci măcinate fin
  • 100 gr fulgi de nucă de cocos
  • 200 gr de  zahăr
  • 200 ml de ulei
  • 100 ml de suc de portocale, proaspăt stors
  • 100 ml de apă minerală
  • 450 gr de făină
  • 7 gr de praf de copt
  • un praf de sare
  •  1/2 linguriță cu bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • coaja de la o portocală
  • puțin ulei pentru uns formele de copt

Mod de preparare

Curățăm morcovii, îi spălăm și îi dăm pe răzătoarea mică. Amestecăm bine,  într-un bol, zahărul cu uleiul și un praf de sare. Le amestecăm folosind mixerul sau folosind un tel, până când nu se mai simt cristalele de zahăr. Apoi adăugăm sucul de portocale și apa minerală.

Adăugăm morcovii răzuiți și coaja de portocale răzuită, și omogenizăm bine compoziția.

Amestecăm făina cu praful de copt și bicarbonatul apoi le încorporăm în compoziția de morcovi. La final adăugăm și nucile măcinate fin și fulgii de cocos. Vom obține un aluat mult mai consistent decât al checului, dar foarte ușor cursiv.

Lăsăm aluatul la odihnit 10-15 minute. Încălzim aparatul și ungem ușor tăvițele cu puțin ulei, doar la primele vafe. Punem câte un polonic de compoziție în fiecare tăviță și coacem delicioasele vafe cu morcovi și cocos până când sunt frumos rumenite și crocante la exterior.

Sunt delicioase servite simple, sau glazurate. Putem prepara pentru ele și o glazură de ciocolată, tot de post.