Site icon Rețete Fel de Fel

Varză călită cu cârnați afumați

Două porții de varză călită cu cârnați afumați

Pătrunjelul verde se poate adăuga în timpul servirii / Profimedia

Printre rețetele de preparate cu care ne răsfățăm la mesele de prânz se numără și rețeta de varză călită cu cârnați afumați. O preparăm atât în varianta cu varză proaspătă, cât și cu varză murată. Este delicioasă, mai ales servită cu mămăliguță.

Varza este una dintre legumele cele mai populare de pe piață. O găsim pe tot parcursul anului și o putem prepara în diferite moduri. Cel mai mult ne place sub formă de sarmale. Iar când nu avem chef sau timp de împăturit sarmalele, preparăm rețeta de varză a la Cluj. Chiar dacă conține aceleași ingrediente ca și sarmalele, modul de preparare este mai simplu.

Ne place varza și sub formă de ciorbă, mai ales servită cu smântână și pâine prăjită.

Vedeți aici și rețeta de ciorbă ardelenească de varză cu afumătură. Este ideală pentru masa de prânz din zilele friguroase de toamnă. Este delicioasă, dar și foarte consistentă. Nici nu mai ai nevoie de felul doi la masă.

Ce ingrediente conține rețeta de varză călită cu cârnați afumați

Pe lângă varza albă, proaspătă și cârnații afumați, mâncarea din rețeta noastră mai conține și ceapă, morcov și ardei. Dintre condimente, cimbrul este nelipsit, foile de dafin și piperul. Iar dintre verdețuri, adăugăm pătrunjel verde sau mărar verde. Cel mai potrivit pentru varză este mărarul, dar în lipsa acestuia merge și pătrunjelul.

Iar dacă nu ați încercat până acum rețeta de varză roșie călită, acum aveți ocazia s-o faceți, pentru că tarabele din piață abundă de această legumă de toamnă.

Dar mai găsiți pe blog și alte rețete de varză de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de varză călită cu cârnați afumați.

Exit mobile version