Mâncăruri cu carne

VARZA A LA CLUJ

 

Abia asteptam sa se mureze varza sa imi fac pofta de varza a la Cluj . Bine ,puteam s-o prepar si cu varza dulce dar eu o prefer in varianta cu varza murata  care este mai pe gustul nostru .

 

 

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 1,2 kg varza murata
  • 500 g carne tocata de porc
  • 150 g orez
  • o ceapa mare
  • 500 g suc concentrat de rosii
  • 5-6 linguri de ulei
  • o lingurita boia de ardei dulce
  • cimbru uscat
  • marar uscat
  • sare si piper

[/ingredients]

Mod de preparare varza a la Cluj 

Intr-o tigaie punem 3-4 linguri de ulei si calim ceapa tocata marunt ,apoi calim si carnea ,adaugam orezul si jumatate din sucul de rosii.Punem sare si piper,boia,cimbru si marar ,amestecam si stingem focul.
Varza o spalam bine ,o stoarcem ,o tacam si o calim in uleiul ramas .La final ,adaugam si sucul de rosii .
Pregatim o tava (25 x 30 cm ) si asezam jumatate din cantitatea de varza,apoi compozitia de carne cu orez si acoperim cu varza ramasa.
Acoperim cu apa si punem mancarea la cuptor timp de 2 ore la 200 °C,adaugand apa calda cand e nevoie..Sper final lasati-o sa scada si sa se rumeneasca usor.
Mancam varza fierbinte cu smantana si mamaliguta.Pofta buna!
varza-2Ba-2Bla-2BCluj-2B0251

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.