Site icon Rețete Fel de Fel

Varză călită cu ciuperci la tigaie

Varză călită cu ciuperci la tigaie

Vara și ciupercile sunt delicioase servite cu mămăliguță / Profimedia

Pentru una dintre mesele principale ale unei zile de post, rețeta de varză călită cu ciuperci la tigaie poate fi una dintre opțiuni.

Ne place varza călită, atât cea murată cât și cea proaspătă, mai ales servită cu mămăliguță. Ne plac tare mult și ciupercile la tigaie, de asemeni servite cu mămăliguță. Iar dacă vom combina aceste două preparate, deliciul va fi maxim.

Folosim varza în preparatele culinare din aproape toate categoriile. O includem în supe și ciorbe, în mâncăruri scăzute, salate sau aperitive.

Una dintre rețetele de aperitiv cu varză murată este rețeta de plăcinte rusești denumite Pirojki.  Pe acestea le preparăm și vara, dar cu varză proaspătă. Sunt delicioase în ambele variante și pot constitui baza gustărilor din pauza de masă de la serviciu. Le mai preparăm și atunci când avem în meniu varză și ne mai rămâne pentru a doua zi.

Una dintre rețetele cu varză murată pe care o preparăm foarte des este cea de ciorbă de varză murată cu ciolan afumat – Krautsuppe. Este atât de gustoasă și consistentă că a devenit preferata noastră din sezonul rece.

Cum preparăm rețeta de varză călită cu ciuperci la tigaie

Pentru rețeta de față preparăm separat varza călită și ciupercile la tigaie tot separat. Le unim la final de preparare și le mai preparăm puțin împreună pentru a se întrepătrunde bine gusturile.

Preparăm și o mămăliguță clasică și în loc de ardeiul iute cu care servim de obicei varza călită, de data aceasta o servim cu grăunți de usturoi. Este delicioasă în această combinație!

Dacă și voi adorați mâncărurile pe bază de varză, găsiți pe blog mai multe rețete de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de varză călită cu ciuperci la tigaie.

Exit mobile version