Site icon Rețete Fel de Fel

Vol au vent cu spanac și ciuperci

Patru Vol au vent cu spanac și ciuperci pe o farfurie și unul alături

Opțional, vol au vent cu spanac și ciuperci se decorează cu microgreens / Shutterstock

Pentru atunci când vrem să-i răsfățăm pe cei dragi cu gustări mai interesante, rețeta de vol au vent cu spanac și ciuperci poate fi una dintre opțiuni. O mai putem prepara și pentru platoul cu aperitive de la diferite evenimente festive.

Vol au vent este denumirea unor coșulețe din aluat foietaj, foarte ușor de realizat. Rețeta aparține bucătăriei franțuzești, dar preparatele le întâlnim foarte des și în alte bucătării. Coșulețele se umplu după coacere cu diferite creme aperitiv și se servesc ca gustări sau ca aperitive pe platourile de sărbători.

Aluatul foietaj se poate prepara și în casă, atunci când timpul ne permite – vedeți aici rețeta.

Cel mai frecvent coșulețele din foietaj se umplu cu creme de brânză. Însă sunt foarte multe variante de creme aperitiv, pe care le putem prepara special pentru vol au vent-uri.

Mai găsiți pe blog și o rețetă de vol-au-vent cu radicchio roșu și maioneză light. Este tot o rețetă de aperitiv inspirat din bucătăria franțuzească, ce va arăta foarte bine pe un platou festiv.

Ce ingrediente folosim la rețeta de vol au vent cu spanac și ciuperci

Pe lângă aluatul foietaj, din care preparăm coșulețele, mai avem nevoie de câteva ingrediente pentru umplutură. Iar pentru acesta vom folosi spanac cu ceapă verde și usturoi, dar și o cremă de brânză cu smântână. Iar pentru ca deliciul să fie maxim, mai adăugăm și câteva ciuperci trase la tigaie.

Cu așa combinație de ingrediente, aperitivul nostru va fi extrem de delicios, dar și aspectuos.

Mai găsiți pe blog și alte rețete de aperitive pe care le puteți prepara pentru același platou festiv. Găsiți și rețete de creme aperitiv cu care să umpleți coșulețele din foietaj.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Rețete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de vol au vent cu spanac și ciuperci.

Exit mobile version