Aperitive

Vol au vent cu spanac și ciuperci

Pentru atunci când vrem să-i răsfățăm pe cei dragi cu gustări mai interesante, rețeta de vol au vent cu spanac și ciuperci poate fi una dintre opțiuni. O mai putem prepara și pentru platoul cu aperitive de la diferite evenimente festive.

Vol au vent este denumirea unor coșulețe din aluat foietaj, foarte ușor de realizat. Rețeta aparține bucătăriei franțuzești, dar preparatele le întâlnim foarte des și în alte bucătării. Coșulețele se umplu după coacere cu diferite creme aperitiv și se servesc ca gustări sau ca aperitive pe platourile de sărbători.

Aluatul foietaj se poate prepara și în casă, atunci când timpul ne permite – vedeți aici rețeta.

Cel mai frecvent coșulețele din foietaj se umplu cu creme de brânză. Însă sunt foarte multe variante de creme aperitiv, pe care le putem prepara special pentru vol au vent-uri.

Mai găsiți pe blog și o rețetă de vol-au-vent cu radicchio roșu și maioneză light. Este tot o rețetă de aperitiv inspirat din bucătăria franțuzească, ce va arăta foarte bine pe un platou festiv.

Ce ingrediente folosim la rețeta de vol au vent cu spanac și ciuperci

Pe lângă aluatul foietaj, din care preparăm coșulețele, mai avem nevoie de câteva ingrediente pentru umplutură. Iar pentru acesta vom folosi spanac cu ceapă verde și usturoi, dar și o cremă de brânză cu smântână. Iar pentru ca deliciul să fie maxim, mai adăugăm și câteva ciuperci trase la tigaie.

Cu așa combinație de ingrediente, aperitivul nostru va fi extrem de delicios, dar și aspectuos.

Mai găsiți pe blog și alte rețete de aperitive pe care le puteți prepara pentru același platou festiv. Găsiți și rețete de creme aperitiv cu care să umpleți coșulețele din foietaj.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Rețete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de vol au vent cu spanac și ciuperci.

Cinci Vol au vent cu spanac și ciuperci pe o farfurie

Gătește Vol au vent cu spanac și ciuperci

Timp de preparare

45 min

Nivel

mediu

Porții

9

Patru Vol au vent cu spanac și ciuperci pe o farfurie și unul alături

Ingrediente

 • Pentru coșulețe:
 • 800 gr aluat foietaj
 • 1 ou pentru uns aluatul
 • Pentru umplutură:
 • 300 gr cremă de brânză cu smântână
 • 250 gr spanac
 • 1 legătură de ceapă verde
 • 1 legătură de usturoi verde
 • 100 ml ulei
 • 200 gr ciuperci champignon
 • sare și piper după gust.

 

Mod de preparare

Vom începe cu prepararea coșulețelor din foietaj.

Mai întâi lăsăm aluatul la decongelat și pregătim tava mare a cuptorului în care punem hârtie de copt. Pornim și cuptorul la 200 de grade Celsius.

Cum formăm coșulețele vol au vent

Întindem foile de aluat după decongelare și decupăm din ele 27 de cercuri cu un pahar mai mic. La 18 dintre forme decupăm un alt cerc mai mic. Vom avea astfel 9 cercuri întregi și 18 inele.

Ungem cercurile și inelele cu ou bătut. Peste cercurile întregi de aluat adăugăm câte două inele. Așezăm cele 10 coșulețe astfel formate în tavă, la distanțe de 2-3 cm între ele.

Punem tava în cuptor și coacem coșulețele vol au vent pentru 15-20 de minute la 200 de grade Celsius. În timp ce acestea se coc, pregătim ingredientele pentru umplutură.

Cum pregătim umplutura pentru vol au vent cu spanac și ciuperci

Punem 2-3 linguri de ulei într-o tigaie și adăugăm cozile de ceapă verde și frunzele verzi de usturoi, tocate mărunt. Le amestecăm bine prin ulei, apoi adăugăm frunzele de spanac tocate mărunt. Amestecăm bine toate ingredientele și presărăm sare și piper după gust.

Apoi lăsăm compoziția la răcit.

Ciupercile le feliem frumos și le preparăm într-o tigaie cu ulei, împreună cu partea albă de la usturoi, tocată mărunt.

Când coșulețele din foietaj sunt răcite, la fel și compoziția de spanac și ciupercile, putem pregăti aperitivul pentru a-l așeza pe platou.

La baza coșulețelor adăugăm puțină cremă de brânză cu smântână, cu ajutorul unui săculeț pentru decorat prăjituri.

Peste acesta adăugăm compoziția de spanac cu ceapă și usturoi. Iar peste aceasta adăugăm felii de ciuperci. Dacă avem și ceva verdeață sau microgreens, decorăm cu acestea delicioasele vol au vent cu spanac și ciuperci.

Spor și poftă bună!