Chifteluțe / Carne tocată
Chiftele clasice. Reteta plina de gust
Din cand in cand mi se face dor de chiftele. Da, de-alea clasice, prajite, atat de gustoase incat nu ma pot opri din mancat. Nu le fac des tocmai din cauza prajelii, dar, cand o comit, ma rasfat cum se cuvine 🙂 .
Ingrediente pentru reteta de chiftele clasice:
- 500 g carne tocata de porc (vita sau mixta)
- 2 cartofi mari
- 1 ceapa
- 4-5 catei de usturoi
- 2 oua
- marar si patrunjel
- boia de ardei iute
- cimbru
- sare
Mod de preparare:
Cartofii ii curatam, ii dam prin razatoarea cu ochiuri mici si ii stoarcem de lichidul pe are il lasa. Ceapa si usturoiul le tocam la robot, blender sau tot prin aceeasi razatoare iar verdeturile spalate bine le tocam marunt.
Intr-un bol punem carnea tocata, adaugam cartofii, ceapa si usturoiul, ouale, verdeturile, condimentam cu boia si cimbru, saram si amestecam bine sa se intrepatrunda aromele. Lasam la rece o jumatate de ora.
Dupa ce timpul a trecut, ne umezim mainile cu apa si formam chiftelute pe care le prajim in baie de ulei si apoi le scoatem pe servetele absorbante.
Servim calde alaturi de cartofi natur, piure sau ce garnitura dorim.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII