CONOPIDA SI BROCCOLI IN SARAMURA

conopida si broccoli in saramura

Ne plac muraturile si in special conopida murata .Imi place sa pun diverse combinatii ,sa dichisesc borcanele si camara mea sa fie vesela si colorata.Aici am pus-o cu sfecla rosie,tocmai pentru a imprumuta din culoarea ei minunata iar de data asta am combinat doua feluri de conopida ,broccoli si morcovi.Oricare dintre variante ati alege,gustul e la fel de bun ,asa ca va invit sa incercati macar una dintre ele.

Ingrediente :
(pentru 3 borcane de 1,5 l )

  • 2 conopide albe
  • 1 conopida Romanesco (broccoli romano )
  • 2 capatani de broccoli
  • 2 morcovi mari
  • 6 linguri de otet
  • cateva frunze de telina
  • 1 lingura de piper negru boabe
  • 1 lingurita boabe de mustar
  • frunze de dafin
  • sare grunjoasa neiodata
In primul rand spalati si sterilizati bine borcanele si capacele lor.Puteti citi aici pe larg un articol despre cum puteti steriliza recipientele pentru conserve in mod corect.
Curatati si spalati conopida si capatana de broccoli,apoi desfaceti-le in buchetele iar morcovul il taiati felii oblice.
Asezati pe fundul borcanelor frunze de telina si alternati apoi buchetele de conopida ,broccoli si felii de morcov.
Preparati o saramura din 3 l de apa,3 linguri de sare grunjoasa fara iod cu varf,6 linguri de otet,o lingura de piper boabe,o lingurita de mustar boabe si frunze de dafin.
Puneti saramura pe foc si lasati-o pana a inceput sa fiarba,apoi turnati-o cu grija in borcane si infiletati capacele.
Cand au inceput sa fermenteze ,se observa ca zeama este tulbure (dureaza 2-3 zile,depinde de temperatura),scurg lichidul si il vantur,astfel ies gazele formate,apoi il pun la loc in borcane.Pastram muraturile in camara,in loc racoros pana in momentul servirii.Pofta buna !

Comentează folosind contul de Facebook

Un comentariu la “CONOPIDA SI BROCCOLI IN SARAMURA”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *