CURCUMA CU MIERE

 

Curcuma cu miere,amestecul numit si miere de aur,formeaza impreuna un antibiotic natural excelent,ce nu afecteaza flora intestinala.Este un remediu foarte bun pentru raceala si gripa,stimuleaza sistemul imunitar,imbunatateste digestia,are proprietati antioxidante si antiinflamatoare.

 

Ingrediente

  • 150 g miere de albine
  • 1 lingura cu varf de curcuma (turmeric)
  • 1 lingurita rasa de piper negru macinat (optional)

 

Curcuma cu miere se prepara rapid amestecand pur si simplu cele doua ingrediente.Piperul se adauga pentru a potentia absorbtia turmericului.Mie nu-mi place gustul picant si nu-l pun.

curcuma cu miere

*Cand simtiti primele simtome de raceala sau gripa,preparati amestecul si folositi-l dupa cum urmeaza:

Ziua 1 – cate 1/2 lingurita la fiecare ora.

Ziua 2 – cate 1/2 lingurita la fiecare doua ore.

Ziua 3 – cate 1/2 lingurita de 3 ori pe zi.

Amestecul se tine in gura pana cand se topeste,nu se inghite rapid.Dupa aceste 3 zile,simptomele ar trebui sa dispara si organismul sa revina la normal.

*De asemeni se poate consuma si cate o jumatate de lingurita in ceai (nu mai cald de 40°C) sau intr-un phar de apa.Ajuta la digestie si stimuleaza sistemul imunitar.

*Consumat cate 1/2 lingurita inainte de masa ajuta la ameliorarea problemelor de gat si plamani.In timpul mesei ajuta la digestie iar dupa masa pentru colon si rinichi.

*Mierea de aur nu este indicata diabeticilor,celor care sufera de afectiuni ale vezicii biliare,hemofilie sau hipertensiune.

curcuma cu miere

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *