DULCEATA DE CAPSUNE

 

Continui cu seria conservelor si azi va aduc reteta de dulceata de capsune .Imi place sa am o camara bogata si colorata , cu diverse bunatati,toate pe gustul nostru .

Dulceata de capsune o fac in general in funtie de gustul capsunelor .Daca sunt dulci adaug mai putin zahar iar daca nu sunt ,folosesc proportia de 1:1 ,adica la 1 kg de fructe pun unul de zahar .De data asta am fost norocoasa ,am avut capsune dulci si parfumate si am folosit mai putin zahar ,mie nu mi se pare necesar sa folosesc proportia 1:1 daca fructele sunt foarte dulci ,chiar daca e dulceata .

Pentru dulceata alegeti fructe coapte dar tari,sa nu fie zdrobite sau cu pete .Pentru a obtine o culoare cat mai vie faceti dulceata in cantitati mici ,va fierbe repede ,se va pastra aroma puternica a fructelor si  va avea o culoare minunata .

Ingrediente

  • 1 kg de capsune (deja spalate si curatate de codite )
  • 600 g zahar
  • zeama de la doua lamai

Mod de preparare dulceata de capsune

Spalati fructele,lasati-le la scurs intr-o sita si indepartati-le coditele .Asezati-le intr-o oala incapatoare ,alternand un strat de fructe si unul de zahar.Pastrati la rece vasul pana a doua zi sa-si lase sirop .Adaugati zeama de la lamai si puneti oala pe foc .

dulceata de capsune 005

 

Fierbeti la foc mediu ,spumand ori de cate ori este nevoie .Cand a disparut spuma iar lichidul a capatat consistenta ,dulceata este gata.Testati consistenta dulcetii ,punand cateva picaturi pe o farfurie rece,acestea nu trebuie sa se intinda pe farfurie.

dulceata de capsune 024

 

Puneti dulceata fierbinte in borcane sterilizate ,infiletati capacele si lasati-le cu capacul in jos sub o patura groasa pana a doua zi .

Un articol complet despre cum se sterilizeaza corect borcanele pentru conserve gasiti aici (click ) .

Etichetati si asezati borcanele in camara .Pofta buna !

dulceata de capsune 012

dulceata de capsune 019

 

 

 

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *