Biscuiți / Fursecuri
Fursecuri fragede cu glazura
In weekend-ul care tocmai a trecut am mesterit impreuna cu fiica-mea niste fursecuri fragede cu glazura, absolut delicioase. Reteta am redescoperit-o in vechiul meu caiet de prajituri ingalbenit de timp dar plin de amintiri frumoase.
Decorul apartine in totalitate copilului care, cu muntele de rabdare pe care il are le-a bibilit cum s-a priceput ea mai bine. Au fost atat de bune incat ne-am propus sa le refacem de Craciun, alaturi de alte minunatii dulci . 🙂
Ingrediente
- Aluat
- 200-220 g faina
- 150 g unt
- 100 g zahar pudra
- 1 galbenus
- 70 ml lapte
- o lingurita pudra de vanilie (extract/esenta sau zahar vanilat )
- un praf de sare
- Decor
- 100 g ciocolata amaruie (alba sau cu lapte )
- cocos
- fistic
- bilute si bombonele colorate de zahar
Mod de preparare pentru reteta de fursecuri fragede:
- Nu contine praf de copt sau alt agente de crestere ,in caz ca va intrebati ! 😀
Intr-un bol amestecam bine cu un tel untul moale (nu topit ) cu zaharul pudra, un praf de sare si vanilia. Amestecam pana cand obtinem o compozitie cremoasa. Adaugam si galbenusul si mai amestecam putin pana se incorporeza.
Apoi punem alternativ laptele,faina si omogenizam bine compozitia.
Trebuie sa obtinem un aluat consistent ,nu prea tare (sa poata fi pus intr-un sac-a-pochè ) dar nici moale ,pentru ca fursecurile se vor lasa foarte mult la copt.
Eu am pus decat 200 de g de faina,nu a mai fost nevoie de cele 20 g in plus.
Asa cu spuneam ,transferam aluatul intr-un sac-a-pochè si formam fursecuri intr-o tava acoperita cu hartie de copt .Am facut o tava de fursecuri drepte ,liniare cam de 6-7 cm unul si o tava de cerculete .
Le-am copt 13-15 minute la 180 °C ,pana au inceput sa se rumeneasca usor pe margini .Cand le scoatem din cuptor mai sunt usor moi dar ,dupa racire vor avea consistenta perfecta.Daca le coaceti prea mult vor fi mai tari dupa ce se racesc.
Decorati-le dupa imaginatie cu ciocolata topita si presarati cocos,fistic si bombonele de zahar colorate .Pofta buna !
* Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII