GOGOSI IMPLETITE

 

 

Azi va aduc o reteta delicioasa de gogosi impletite,pufoase ,aromate cu multa vanilie si acoperite cu zahar pudra din belsug.Sunt atat de bune incat nu te pti opri doar la una,se fac usor si vi le recomand cu drag.

 

 

 

Ingrediente

  • 520-540 g faina
  • 25 g drojdie proaspata (sau 7 g uscata)
  • 80 g zahar
  • 2 oua
  • un galbenus
  • 200 ml lapte
  • un varf de lingurita de sare
  • vanilie
  • 2 linguri de ulei
  • zahar pudra vanilat pentru decor

 

Mod de preparare gogosi impletite

Cerneti faina (doar 520 g) intr-un bol,faceti o gropita in mijlocul ei si puneti drojdia amestecata cu o lingurita de zahar si 3-4 linguri de lapte cald(din cantiitatile date).Acoperiti cu un strat fin de faina si lasati sa creasca.

Intre timp bateti ouale cu sarea,zaharul si vanilia,adaugati zaharul si batetti bine pana cand acesta se topeste.

gogosi impletite

Dupa ce drojdia a crescut,puneti in bol compozitia de oua si laptele cald.Amestecati cu o lingura,apoi incepeti sa framantati aluatul.Daca este prea moale mai adaugat si celelalte 20 g de faina,apoi ungeti-va mainile cu ulei(din cele 2 linguri).

Framantati vreo 10 minute aluatul trebuie sa fie moale dar nelipicios.

gogosi impletite.jpg1

Acoperiti bolul si lasati luatul la dospit o ora sau pana cand isi dubleaza volumul.

gogosi impletite

Transferati apoi aluatul pe masa de lucru,intindeti un dreptunghi de 20 x40 cm si taiati-l in 18 fasiute.Din fiecare fasiuta formati un fitil de 37 cm pe care il impletiti in doua.

gogosi impletite.jpg2

Prajiti gogosile in baie de ulei la foc mic-mediu pana se rumenesc frumos.Soateti-le apoi pe servetele absorbante si apoi tavaliti-le prin zahar pudra vanilat.

gogosi impletite.jpg3

Mancati-le calde,sunt absolut grozave,moi si aromatePofta buna !

gogosi impletite

gogosi impletite

 

 

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *