MUCENICI UMPLUTI – reteta de post

 

M-ati intrebat daca am vreo reteta de mucenici de post si,iata ,ca va aduc astazi cea mai buna reteta de mucenici umpluti,de post.Cu putina rabdare veti obtine cei mai aromati si siropati  mucenici umpluti.

Va asigur ca merita sa-i incercati,reteta este grozava iar rezultatul va va multumi pe deplin.

 

 

Ingrediente

  • Aluat
  • 900-930 g faina
  • 40 g drojdie proaspata
  • 450 g apa (sau lapte vegetal)
  • 150 g zahar
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 1 lingurita coaja de portocala
  • 1 lingurita vanilie
  • 1/2 lingurita de sare
  • Umplutura
  • 300 ml apa
  • 120 g zahar
  • 6 linguri de pesmet
  • 7 linguri nuca macinata
  • 4 linguro cacao
  • 1 lingura de esenta de rom
  • Sirop
  • 700 ml apa
  • 130 g zahar
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie si portocala
  • Pentru uns si decor
  • miere
  • nuca macinata

Mod de preparare mucenici umpluti

 

Cernem faina intr-un bol (doar 900 g) ,facem o gropita in mijlocul ei si punem drojdia amestecata cu o lingura de zahar si putina apa calda (din ingredientele date).

Lasam deoparte sa creasca in jur de 10 minute si,intre timp,dizolvam zaharul in apa calduta.

Punem in bol aromele,sarea,turnam apa in care am dizolvat zaharul si uleiul.

Framantam un aluat moale si nelipicios,acoperim bolul si-l lasam la dospit o ora.

mucenici umpluti

Intre timp reparam crema.Amestecam toate ingredientele intr-un vas e foc si fierbem putin pana incepe sa se ingroase.Dupa racire,adaugam romul si amestecam pentru omogenizare.Dupa ce se receste complet va fi numai buna de intins.

mucenici umpluti.jpg1

Cand aluatul a crescut ,il punem pe blatul de lucru si-l impartim in 16 bile a cate 100 g/una.Fiecarei bile ii dam forma de dreptunghi (10 x 34-35cm).Ungem cu o lingura de crema fiecare dreptunghi.il rulam si ii dam forma cifrei 8.

mucenici umpluti.jpg2

Asezam mucenicii in tavi acoperite cu hartie de copt si ii mai lasam sa creasca vreo jumatate de ora.

mucenici umpluti.jpg3

Coacem mucenicii 10 minute la 200°C si 20-25 la 180°C.

Pentru  sirop fierbem apa cu zaharul careva minute,iar dupa ce s-a mai racorit adaugam coja rasa de lamaie si portocala.

DSC_0338

Siropam mucenicii calduti in sirop,tot caldut si el ,apoi ii ungem cu miere si presaram deasupra nuca macinata.Pofta buna !

mucenici umpluti

mucenici umpluti

 

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “MUCENICI UMPLUTI – reteta de post”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *