PAINICI LAUGENBROT

076

130 min

mediu

8 portii

  Painicile Laugenbrot au asa mare trecere la noi incat evit sa le fac prea des. Rareori  ajung si pentru a doua zi la pranz pentru ca dispar destul de repede .Merg perfect la micul dejun sunt atat de pufoase si gustoase incat e greu sa te opresti doar la una.

076

Ingrediente :

  • 500 g faina (am folosit 200 g tip 0 si 300 g tip 00)
  • 25 g drojdie proaspata (sau 7 g uscata )
  • 270 ml apa
  • o lingurita de zahar
  • o lingurita rasa de sare
  • 30 g unt
  • seminte de susan albe si negre pentru decor (sau mac,chimen ,sare grunjoasa … )
  • 1,2 l apa
  • 4 linguri cu varf de bicarbonat de sodiu
  • o lingura cu varf de sare

Mod de preparare painici Laugenbrot

Cernem ambele tipuri de faina intr-un bol,facem o gropita in mijloc si punem drojdia amestecata cu putina apa si lingurita de zahar.Lasam 10 minute sa creasca ,adaugam sarea, untul moale si incepem sa framantam adaugand putin cate putin din apa calduta .
Framantam pana aluatul devine elastic si nelipicios ,acoperim bolul si lasam pana isi tripleaza volumul.
Inainte de a incepe sa lucram aluatul punem apa la fiert  iar cand a dat in clocot adaugam bicarbonatul si sarea.
Dupa aceea impartim aluatul in 8  bilute cam de 100 g una .Sau le puteti face si mai micute ,de 50 g ,obtinand astfel 16 chifle .
Opariti in apa care fierbe cate 4 chifle odata ,dar nu le lasati mai mult de un minut ,jumatate de minut e suficient dupa parerea mea.Scoateti-le si asezati-le in tavi acoperite cu hartie de copt .Presarati deasupra chimen,susan,mac,sare grunjoasa sau ce aveti la indemana si lasati-le sa mai cresca inca vreo 20-30 de minute.
Inainte de a le pune la cuptor faceti diverse taieturi ,alegeti din fotografia de mai jos pe cele care va plac .
                                                                   sursa foto
Coaceti painicile Laugenbrot 25-30 de minute la 220 °C ,pana capata culoarea maronie ,specifica acestor painici .
Mancati painicile calde dar si reci sunt absolut grozave .Pofta buna !

Comentează folosind contul de Facebook

4 comentarii la “PAINICI LAUGENBROT”

  1. N- am mai mâncat așa pâine pufoasă de cand sunt. E ceva de vis pâinea asta și o s-o fac ori de câte ori am ocazia. Mulțumesc, ești cea mai tare!!!!!! 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *