Biscuiți / Fursecuri
Paleuri cu ciocolata. Reteta copilariei
Prajiturile din copliarie vor ocupa mereu un loc special in sufletul meu, iar printre ele se numara si aceste paleuri cu ciocolata.
Reteta pe care o aveam in caiet avea crema de unt cu zahar pudra si cacao dar am preferat sa fac o crema ganache ,ca in reteta de aici.
Ingrediente
- pentru aproximativ 100 de coji/50 de paleuri
- Aluat
- 200 g unt
- 200 g zahar pudra
- un praf de sare
- 4 oua medii
- 300 g faina
- un pliculet de zahar vanilat
- Crema
- 200 ml smantana pentru frisca
- 150 g ciocolata de menaj
- Decor
- 70 g ciocolata amaruie ( 70% cacao) sau cu lapte
Mod de preparare pentru reteta paleuri cu ciocolata
Cum coacem paleurile
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII