Dulciuri
Tort cu crema de zahar ars. Reteta cremoasa
Sincera sa fiu nici nu imi mai aduc aminte cand am facut ultima oara tortul acesta. Oricum, stiu sigur ca au trecut ani, asa ca merita sa fie readus in atentia publicului :). Nu mi-a parut rau deloc pentru ca a fost cel mai bun, siropat, cremos si delicios tort cu crema de zahar ars.
Ingrediente pentru reteta tort cu crema de zahar ars:
- Crema de zahar ars
- 170 g zahar pentru topit
- 6 oua
- 110 g zahar
- 550 ml lapte
- 1 fiola esenta de vanilie
- Blat
- 4 oua
- 4 linguri de zahar
- 4 linguri de faina
- 1 lingura de cacao
- Decor
- 250 ml smantana pentru frisca
- 1 lingura cu varf de zahar pudra
- fulgi de ciocolata
Mod de preparare:
Pregatim crema astfel: caramelizam 170 g de zahar si-l distribuim uniform pe peretii vasului (am folosit o cratita cu diametrul de 23 de cm). Separat batem ouale cu zaharul si esenta de vanilie, apoi adaugam laptele si punem compozitia in vasul cu caramelul. Bagam la cuptor cam 20 de minute la 180°C pana crema incepe sa se inchege (aprox 20 de minute).
Daca vreti, puteti pune oala intr-un alt vas cu apa, crema de zahar ars va iesi mult mai fina, fara gaurele 🙂 .
Intre timp pregatim compozitia pentru blat. Ouale intregi se bat cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi incorporam faina si cacaoa cernute.
Turnam compozitia peste crema caramel si mai coacem inca vreo 15-20 de minute pana ce blatul este gata.
Lasam apoi sa se raceasca complet si rasturnam tortul pe un platou.
Decoram apoi dupa imaginatie cu smantana mixata cu lingura de zahar pudra si fulgii de ciocolata. Il lasam cateva ore la rece si putem servi.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII