Dulciuri
Tort cu morcovi, cocos si migdale
Astazi va servesc cu un tort cu morcovi, cocos si migdale, simplu si delicios, fara faina in compozitie. Morcovul nu se simte deloc, in schimb are un gust pregnant de cocos si migdale. Consistenta umeda si topping-ul de ciocolata il fac un desert savuros si deosebit de bun.
Ingrediente:
- 3oo g morcovi (3 bucati)
- 3 oua
- 150 g migdale
- 150 g zahar (poate fi si brun )
- 150 g cocos deshidratat (fulgi)
- 1 lingurita de praf de copt
- 1 lingurita extract de vanilie
- 100 g ciocolata amaruie si cateva migdale intregi pentru decor
Mod de preparare pentru reteta de tort cu morcovi, cocos si migdale:
Ouale impreuna cu zaharul si vanilia le batem cu un tel. Adaugam morcovul dat pe razatoarea fina, migdalele macinate in blender si cocosul deshidratat.
* Daca nu va plac migdalele le puteti inlocui cu nuci, alune sau caju.
Amestecam bine pentru a se omogeniza compozitia. O transferam intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina avand diametrul de 22 cm (eu am pus-o intr-una de 24 si a iesit cam subtirel).
Coacem in cuptorul preincalzit 10 minute la 160 °C si inca 30 de minute la 180°C.
Dupa ce este gata lasam sa se raceasca complet si atunci putem scoate tortul. Decoram dupa imaginatie cu ciocolata topita si cateva migdale intregi.
Punem 15-20 de minute la rece sa se solidifice ciocolata, portionam cu cutitul trecut prin flacara aragazului sau tinut in apa fierbinte. Apoi putem servi un delicios tort cu morcovi, cocos si migdale.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII