Biscuiți / Fursecuri
Turta dulce. Reteta facuta in casa
Turta dulce este ,cu siguranta,unul dintre cele mai iubite dulciuri de Craciun. Pregatesc in fiecare an pentru ca ne place tuturor iar aromele ei inconfundabile ma fac sa retraiesc amintiri de neuitat din copilarie.Am mai facut si in alte variante,de exempluturta dulce decorata,taiata in diverse forme si frumos colorata,dar cu acelasi mix de condimente .
Reteta de fata este cea a Codrutei si chiar are gustul celei din copilarie,cu glazura crocanta deasupra si interior parfumat si moale.Ma bucur nespus ca am descoperit-o ,pentru mine e cea mai buna turta dulce si va fi nelipsita din meniul de Craciun.
Reteta de fata este cea a Codrutei si chiar are gustul celei din copilarie,cu glazura crocanta deasupra si interior parfumat si moale.Ma bucur nespus ca am descoperit-o ,pentru mine e cea mai buna turta dulce si va fi nelipsita din meniul de Craciun.
Ingrediente:
- Aluat
- 1 lingurita cu varf mix de condimente pentru turta dulce
- 480 g faina (330 g + 150 g )
- 260 zahar
- 125 g apa
- 50 g unt
- un ou
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- un praf de sare
- Glazura
- un albus de ou
- 100 g zahar pudra
- 2 linguri de apa fierbinte
Mod de preparare pentru reteta de turta dulce
Intr-o craticioara caramelizam o lingura de zahar,apoi adaugam apa si fierbem pana ce zaharul e topit.Punem restul de zahar,mixul de condimente si amestecam pana se topeste tot zaharul,apoi adaugam faina (150 g ) si amestecam bine ,pana obtinem o compozitie omogena,fara cocoloase.Lasam la racit.
Intr-un bol incapator punem restul de faina ,sarea ,bicarbonatul,untul moale ,oul si compozitia preparata inainte,racita.
Framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.
Din el formam bilute de aproximativ 30 de grame/una pe care le asezam intr-o tava la distanta de 2 cm intre ele pentru ca vor creste la copt.Coacem 15 minute la 180°C.
Pentru glazura mixam bine albusul,adaugand treptat zaharul pudra,iar la final apa fierbinte.
Cand turtitele s-au racit,le glazuram si le lasam la scurs pe un gratar pana ce glazuta se intareste.Eu le-am scufundat pe rand in glazura,dar puteti pune intr-o cutie de plastic cateva bucati de turta si 2-3 linguri de glazura si sa agitati cutia pana ce acestea se acopera in intregime.
Pofta buna!
Mai jos aveti o lista cu retete speciale pentru Craciun,pregatite de cativa bloggeri inimosi,pentru a avea cat mai multa inspiratie in alegerea meniului pentru aceasta sarbatoare.
Va doresc sarbatori cu bine si Craciun fericit tuturor !
Iolanda si Georgiana Voinea http://sisterskitchen.ro/ dulciuri-pentru-craciun/ muschi-de-porc-la-cuptor-si-cat eva-retete-de-craciun-de-la-bl oggeri/
Brindusa http://www.retetedesuflet.ro/ retete-de-craciun-de-la-blogger i/
Claudia Rusu http://lecturisiarome.ro/2013/ 12/ traditii-culinare-de-craciun-la -romani/
Dana Aphextwinz http:// aphextwinz.wordpress.com/
Adriana Lucia Mara http:// adriana-lucia-dragosteainbucate .blogspot.ro/2013/12/ tort-dobos.html
Daiana si Cosmin http://www.simplusibun.ro/ 2013/12/ biscuitii-aur-de-storo-cu-faina -de.html
Iuliana Miu http://bucate-aromate.ro/2013/ 12/ ciocolata-de-casa-in-foi-de-nap olitana/
Elena Toma http:// bucatariaelenei.blogspot.ro/ 2013/12/ un-cozonac-pentru-proiectul-ret ete-de.html
Lucian Gavrilă: http://luciangavrila.ro/ masa-de-craciun-a-bloggerului-c are-n-a-taiat-porcul/
Lili Liliana: http:// liligospodini.blogspot.ro/2013/ 12/ retete-pentru-craciun-fursecuri .html
Uica Mihai:http://uicamihai.blogspot.ro/
Cerasela Badr El-Din : http:// saffronanddates.blogspot.ro/ 2013/12/fursecuri-stollen.html
Cristina Pana – http:// cristina-cristinasworld.blogspo t.ro/2013/12/ sarmale-din-pulpe-de-pui.html
Alexandra Butnari – http://gustolandia.ro/ homemade-ferrero-rocher/
Alice Ciobanu – http://tarabucatelor.ro/2013/ 12/fursecuri-cu-crema-de-branza
Lacrimioara Mihaela – http:// aromeinbucatarie.blogspot.ro/ 2013/12/ cozonac-pufos-cu-crema-de-nuca_ 20.html
Dia.daria – http:// www.retetelemeledragi.com/2013/ 12/ turta-dulce-cu-omega-3-si-6.htm l
Laura şi Liana http:// transylvaniankitchen.blogspot.r o/2013/12/ biscuiti-cu-scortisoara.html
Ioana Tone : http:// pasiunesiculoare.blogspot.de/ 2013/12/ trufe-din-ciocolata.html
Laura http:// casutalaurei.blogspot.ro/2013/ 12/ bunatati-de-craciun-de-la-blogg erimea.html
Geta Cipaianu http:// panseluta-violet.blogspot.ro/ 2013/12/stollen.html
Dana Burlacu Visternicu http:// prajituricisialtedulciuri.wordp ress.com/2013/12/20/ julfa-sau-pelincile-domnului/
Didi http:// dulceiutesarat.wordpress.com/ 2013/12/20/ biscuiti-cu-lamaie-christmas-le mon-cookies/
Laura Laurentiu
Simona http://alisonstrials.ro/2013/ 12/ reteta-de-craciunfructe-deghiza te-christmas-recipefruits-in-d isguise.html
Brindusa http://www.retetedesuflet.ro/
Claudia Rusu http://lecturisiarome.ro/2013/
Dana Aphextwinz http://
Adriana Lucia Mara http://
Daiana si Cosmin http://www.simplusibun.ro/
Iuliana Miu http://bucate-aromate.ro/2013/
Elena Toma http://
Lucian Gavrilă: http://luciangavrila.ro/
Lili Liliana: http://
Uica Mihai:http://uicamihai.blogspot.ro/
Cerasela Badr El-Din : http://
Cristina Pana – http://
Alexandra Butnari – http://gustolandia.ro/
Alice Ciobanu – http://tarabucatelor.ro/2013/
Lacrimioara Mihaela – http://
Dia.daria – http://
Laura şi Liana http://
Ioana Tone : http://
Laura http://
Geta Cipaianu http://
Dana Burlacu Visternicu http://
Didi http://
Laura Laurentiu
Simona http://alisonstrials.ro/2013/
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII