VARZA DE BRUXELLES MURATA

varza de Bruxelles-093
 Am cumparat varzutele astea cu gandul sa fac din ele o supa si o portie de gratin dar mi-am adus aminte ca le-am vazut la Adinuta-Cat’s Kitchen,murate.Reteta este simpla,ca la orice muratura otetul,sarea si condimentele clasice sunt de baza,dar rezultatul este absolut minunat,atat ca gust dar si ca aspect.

Ingrediente

  • 1 kg varza de Bruxelles
  • 600 ml apa
  • 200 ml otet
  • 2 lingurite cu varf de sare grunjoasa neiodata
  • 2 lingurite de zahar
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 1 lingurita boabe de mustar
  • 4 frunze de dafin
  • flori uscate de marar

Spalam varzutele si le curatam de frunzele exterioare,apoi le asezam in borcane,alternand cu flori de marar  uscat si cate doua foi de dafin pentru fiecare borcan.
Eu am dublat cantitatea data si am folosit un borcan de 900 de ml si unul de 500 ml.

Intr-un vas ,pe foc,punem apa cu otetul si restul ingredientelor,amestecam sa se topeasca sarea si zaharul,dam doua-trei clocote si stingem focul.
Dupa 10 minute,cand s-a mai racorit un pic,turnam in borcane, punem capacul si cand s-au racit complet le depozitam in camara.

bruxelles-083

Comentează folosind contul de Facebook

5 comentarii la “VARZA DE BRUXELLES MURATA”

  1. Hei , cat ma bucur ca le-ai murat si tu !!! 😉
    Eu anul acesta pe langa reteta de fata , am mai facut si o salata cu de toate , printre care si varzuca d-asta ! Abia astept s-o incerc ! 😉
    O saptamana minunata , draga mea !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *