Selecții rețete

5 idei culinare de ținut pe lista scurtă

Cu cât rețelele sunt mai ușoare și se prepară mai rapid, cu atât stresul scade, mai ales dacă nu ești o fană a gătitului în timpul săptămânii. De la proteine ​​la paste, până la mese super simple care se prepară în tigaie, există ceva pentru fiecare și la bază nu se află o rețetă complicată. Iată 5 idei culinare de ținut pe lista scurtă.

Ai nevoie de rețete care se prepară rapid? Încearcă ceva care nu durează mai mult de 30 de minute și care nu conține ingrediente scumpe. Mesele care nu îți ocupă prea mult din timp sunt de obicei cele mai gustoase pentru că mai apoi te poți relaxa în compania celor dragi. În cazul în care nu ai chef să gătești, plasează repede o comandă de pe aplicația eatZZ. Restaurantele de acolo sigur te vor convinge că ai făcut alegerea potrivită.

Dacă totuși vrei să prepari ceva în casă, iată câteva rețete simple, la îndemâna oricui. 5 idei culinare de ținut pe lista scurtă.

Caserola cu cartofi

Cartofii sunt un ingredient versatil, care se prepară rapid și care reprezintă un aliment sățios. Pentru a transforma acest ingredient simplu într-o masă pe gustul tău, poți adăuga peste ei topping-uri de tot felul care să-ți satisfacă dorințele.

Ingrediente

  • 6 cartofi mari;
  • 4 linguri de unt moale;
  • 4 linguri de cremă de brânză;
  • 1 cană de smântână;
  • jumătate de cană de lapte;
  • cheddar mărunțit;
  • 10 felii de slănină gătită în prealabil;
  • 5 cepe verzi;
  • un sfert de linguriță de praf de usturoi;
  • sare după gust;
  • piper negru măcinat.

Preîncălzește cuptorul la 250 de grade. Pune cartofii într-un vas pentru cuptor și lasă-i la copt până se înmoaie. După ce intră furculița în ei, îi poți scoate. Lasă-i să se răcească. Feliază-i și adaugă peste ei untul, crema de brânză, smântâna și laptele. Amestecă totul până ce ingredientele se omogenizează. Pune mai apoi cheddar-ul, slănina, ceapa verde tocată și condimentează cu sare, usturoi și piper. Se lasă în cuptor pentru aproximativ 20 de minute.

Hummus cu pui

O rețeță care durează sub 10 minute și care nu are cum să nu-ți intre în grații. Dacă nu poți prepara tu hummus-ul în casă, atunci comandă rapid de la Al Safir Lebanese Food, de pe eatZZ. Acesta face parte din lista de 5 idei culinare de ținut pe lista scurtă.

Ingrediente

  • 200 grame de hummus;
  • 1 piept de pui gătit la cuptor;
  • 1 lămâie mica;
  • 150 grame de spanac tocat mărunt, gătit în prealabil;
  • 1 avocado feliat;
  • 100 grame de rodie;
  • jumătate de ceapă;
  • 2 linguri de migdale.

Se amestecă hummus-ul cu zeama de lămâie. Adaugă spanacul și avocado. Pune restul ingredientelor și ametescă totul în caserola pe care o iei cu tine la job. Gata prâzul delicios și sănătos.

Salată cu cușcuș

Aceast preparat este minunat pentru o zi de lucru plină, unde mai pui că rezistă mai multe zile în frigider.

Ingrediente

  • 100 de grame de cușcuș;
  • 200 ml de stoc de legume fierbinte;
  • 2 cepe verzi;
  • 1 ardei roșu;
  • jumătate de castravete;
  • 50 de grame de brânză feta;
  • 2 linguri de pesto;
  • 2 linguri de muguri de pin.

Pune cușcușul într-un bol mare și toarnă peste el stocul de legume. Lasă-l acoperit timp de 10 minute până când devine pufos. Între timp taie legumele. Adaugă totul peste cușcuș și masa este gata de servire.

Sandviș cu ton și cremă de ciuperci

Dacă ai foarte puțin timp la dispoziție și puțină inspirație, iată o rețetă care te va scoate din impas.

Ingrediente

  • 2 chifle;
  • 1 conservă de ton;
  • 100 grame de ciuperci;
  • 60 grame de brânză;
  • 2 căței de usturoi;
  • 2 roșii;
  • 2 linguri de măsline;
  • sare;
  • piper;
  • pătrunjel.

Pune pe foc o tigaie în care adaugi uleiul de măsline. Adaugă cățeii de usturoi zdrobiți și ciupercile tăiate potrivit. Condimentează după gust. După ce s-au gătit ciupercile și s-au răcite, le poți pune într-un robot de bucătărie unde adaugi crema de brânză. Mixează până obții un amestec omogen. Taie chiflele și unge-le cu crema de ciuperci obținută. Adaugă tonul. Pune deasupra lui felii de roșii și gata, poftă bună.

Paste cu ton

Dacă îți plac mult pastele, atunci această rețetă este pentru tine. E o rețetă simplă, de vară, care cu siguranță te va satisface. Și ele fac parte din lista de 5 idei culinare de ținut pe lista scurtă.

Ingrediente

  • 300 g spaghete;
  • 1 conserva file de ton ;
  • 4 catei usturoi;
  • 50 ml ulei de masline;
  • 1-2 ardei iute uscat;
  • sare dupa gust;
  • patrunjel proaspat tocat.

Pune pe foc o oală cu apă. Când apa începe să fiarbă adaugă sare și pastele. Acestea se fierb conform instrucțiunilor de pe cutie. Între timp scurge tonul din sucul propriu, toacă usturoiul mărunt, la fel și ardeii iuți. Pune ulei într-o tigaie deja încinsă și adaugă usturoiul și ardeii. După ce s-au rumenit puțin, adaugă tonul. Scurge bine pastele și pune-le și pe ele în tigaie. Adaugă puțină apă din cea în care ai fiert pastele și mai lasă totul pe foc circa 3 minute. Stinge focul, presară pătrunjel și gata masa.

Paste într-un bol, pe un fundal negru, cu un castron de ton alături