Ciorbe / Supe

Ciorbă ardelenească de varză cu afumătură

Varza albă, proaspătă, ne place mai mult decât cea acră, afumătura de porc ne place, așa că am pregătit o delicioasă rețetă de ciorbă ardelenească de varză cu afumătură.

Beneficiem din plin de varza albă, acum în sezonul ei și o preparăm destul de des.

Am mai pregătit anterior și varianta cu varză acră – Rețeta Ciorbă de varză murată cu ciolan afumat sau Krautsuppe.

Ambele variante sunt grozav de gustoase, mai ales servite cu ardei iute și pâine de casă.

Iar dacă mai adăugăm și o lingură de smântână, nu mai avem nevoie de altceva la masă.

Tot din categoria rețetelor cu varză proaspătă vă mai recomand și: Rețeta de Varză nouă cu costiță și mărar, servită cu mămăliguță.

Varza acră ne place mai mult la sarmale și la salată. Dar, în sezonul rece o mai pregătim și cu jumări, sau călită, în post.

Vedeți și Rețeta de varză murată.

* Nu uitați că vă aștept zilnic și pe pagina de facebook a blogului cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel.  Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate de pe blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ciorbă ardelenească de varză cu afumătură

Gătește Ciorbă ardelenească de varză cu afumătură

Timp de preparare

75 minute

Nivel

mediu

Porții

8

Ciorbă ardelenească de varză cu afumătură

Ingrediente

  • 1 kg rasol de porc afumat
  • 1/2 varză albă, proaspătă
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de țelină, mică
  • 1 ardei capia, roșu
  • 200 ml suc de roșii
  • sare și piper
  • cimbru
  • 2 foi dafin
  • zeama de la o lămâie
  • 4 l apă
  • 1/2 legătură de mărar verde
  • 1/2 legătură de pătrunjel verde

Mod de preparare

Începem prin a curăța, spăla și toca legumele în cuburi sau fideluță, varza.
Spălăm rasolul de porc cu apă fierbinte, îl porționăm și îl punem la fiert in apă rece.
Lăsăm carnea să fiarbă la foc mediu până începe să se pătrundă.
După ce înlăturăm spuma care se formează, adăugăm ceapa și rădăcinoasele.
Varza și ardeiul le adăugăm când celelalte legume încep să se pătrundă bine.
Asezonăm cu condimente și sare, iar când varza este fiartă, adăugăm sucul de roșii.
Spre final, potrivim gustul cu zeamă de lămâie și  adăugăm mărarul tocat.
După stingerea focului, adăugăm și pătrunjelul tocat.

Servim delicioasa ciorbă ardelenească de varză cu afumătură, caldă, sau chiar fierbinte.

Spor și poftă bună!

Vedeți și rețeta în imagini accesând galeria foto de mai sus!