Gătește Ciorbă ardelenească de varză cu afumătură
Timp de preparare
75 minute
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
- 1 kg rasol de porc afumat
- 1/2 varză albă, proaspătă
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 rădăcină de țelină, mică
- 1 ardei capia, roșu
- 200 ml suc de roșii
- sare și piper
- cimbru
- 2 foi dafin
- zeama de la o lămâie
- 4 l apă
- 1/2 legătură de mărar verde
- 1/2 legătură de pătrunjel verde
Mod de preparare
Spălăm rasolul de porc cu apă fierbinte, îl porționăm și îl punem la fiert in apă rece.
Lăsăm carnea să fiarbă la foc mediu până începe să se pătrundă.
Asezonăm cu condimente și sare, iar când varza este fiartă, adăugăm sucul de roșii.
Spre final, potrivim gustul cu zeamă de lămâie și adăugăm mărarul tocat.
După stingerea focului, adăugăm și pătrunjelul tocat.
Servim delicioasa ciorbă ardelenească de varză cu afumătură, caldă, sau chiar fierbinte.
Spor și poftă bună!
Vedeți și rețeta în imagini accesând galeria foto de mai sus!
COMENTARII