Gătește Pastă de corcodușe pentru acrit ciorbele
Timp de preparare
60 min
Porții
6
Ingrediente
- 3 kg corcodușe verzi
- 1 lingură sare pentru murături
- apă cât să fie corcodușele acoperite
Mod de preparare
Începem prin a îndepărta codițele și frunzele corcodușelor, apoi le spălăm bine și le punem într-un vas, pe foc. Adăugăm apă atât cât să fie bine acoperite.
Lăsăm corcodușele să fiarbă la foc mediu, până când încep să se separe sâmburii de pulpă.
Pe parcursul fierberii se va forma spumă pe care o vom înlătura.
După ce s-au pătruns bine toate corcodușele, le trecem printr-o sită și le pasăm până rămân în sită doar sâmburii și pielițele. Punem pasta rezultată peste apa în care au fiert, și lăsăm compoziția la foc încet, pentru 45-50 de minute. Adăugăm și o lingură de sare.
Între timp, sterilizăm borcanele. Punem în ele pasta de corcodușe fierbinte.
Înfiletăm capacele și punem borcanele în cuptorul deja cald de la sterilizarea borcanelor. Le lăsăm acolo până a doua zi când vor fi răcite complet.
Să vă fie de folos!
COMENTARII