Rețete de post

Dovlecei umpluți cu legume și cușcuș

Rețeta de dovlecei umpluți cu legume și cușcuș, conține o combinație de ingrediente gustoase și sănătoase, perfecte pentru o zi de post și nu numai.

Se prepară foarte ușor și rapid, din ingrediente simple și foarte accesibile. Dacă iubiți gustul dovleceilor trași la tigaie, sau pe grill, combinația din rețeta de față cu siguranță vă va cuceri.

Nu este o rețetă clasică de dovlecei umpluți și preparați la cuptor. Este mai simplă și mult mai sănătoasă. Este de fapt un fel de salată, dar prezentată într-un mod spectaculos. Cușcușul este adăugat pentru consistență, nu mai ai nevoie de pâine sau de altceva la masă.

O altă rețetă delicioasă de pe blog, pe bază de cușcuș, este rețeta de salată verde cu legume şi cușcuș. O preparăm în special vara, cu legume de grădină.

Iar dacă doriți și puțină cărniță, vă recomand rețeta de cușcuș cu legume mexicane și bacon. O mâncare rapidă și hrănitoare cu o armonie perfectă de gusturi și culori.

Cum se prepară rețeta de dovlecei umpluți cu legume și cușcuș

Pentru rețeta de azi preparăm mai întâi o salată clasică de roșii cu castraveți și ridichi. Cușcușul îl hidratăm în supă de legume și îl amestecăm cu salata. Iar dovleceii îi preparăm ușor pe un grill încins. Simplu, rapid și delicios.

Dacă vă atrag astfel de rețete simple și cât mai puțin procesate, găsiți pe blog o întreagă colecție. Le descoperiți în secțiunea ”Garnituri/Legume”.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de dovlecei umpluți cu legume și cușcuș.

Două porții de dovlecei umpluți cu legume și cușcuș pe un tocător de lemn

Gătește Dovlecei umpluți cu legume și cușcuș

Timp de preparare

15

Porții

4

Două porții de dovlecei umpluți cu legume și cușcuș pe un tocător de lemn

Ingrediente

  • Pentru pregătirea dovleceilor:
  • 2 dovlecei mai mari
  • sare și puțin ulei
  • Pentru salată de legume cu cușcuș:
  • 200 gr de cușcuș
  • 300 ml de supă de legume
  • 5-6 roșii cherry
  • 2 castraveți
  • 3-4 ridichi
  • 2 fire de ceapă verde
  • 1/2 legătură de pătrunjel verde
  • 1-2 linguri de ulei
  • 1-2 linguri cu suc de lămâie
  • sare și piper, după gust

Mod de preparare

Începem cu pregătirea cușcușului, apoi a salatei și la final a dovleceilor.

Punem supa de legume la încălzit și o turnăm fierbinte peste cușcușul adăugat într-un bol. Acoperim bolul și lăsăm cușcușul să se hidrateze bine până când absoarbe supa.

Pentru salată spălăm legumele și le tocăm în cuburi potrivite. Asezonăm salata în modul clasic cu sare, piper, ulei și suc de lămâie sau oțet. Amestecăm salata cu cușcușul hidratat.

Dovleceii îi secționăm în jumătăți și presărăm puțină sare peste ei. Îi lăsăm 10 minute și îi ștergem cu prosoape de hârtie. Apoi îi rumenim pe un grill încins, uns cu puțin ulei.

Îi servim calzi sau reci cu salata de legume și cușcuș, amestecată cu pătrunjel verde, tocat mărunt.

Spor și poftă bună!