Gătește Dovlecei umpluți cu legume și cușcuș
Timp de preparare
15
Porții
4
Ingrediente
- Pentru pregătirea dovleceilor:
- 2 dovlecei mai mari
- sare și puțin ulei
- Pentru salată de legume cu cușcuș:
- 200 gr de cușcuș
- 300 ml de supă de legume
- 5-6 roșii cherry
- 2 castraveți
- 3-4 ridichi
- 2 fire de ceapă verde
- 1/2 legătură de pătrunjel verde
- 1-2 linguri de ulei
- 1-2 linguri cu suc de lămâie
- sare și piper, după gust
Mod de preparare
Începem cu pregătirea cușcușului, apoi a salatei și la final a dovleceilor.
Punem supa de legume la încălzit și o turnăm fierbinte peste cușcușul adăugat într-un bol. Acoperim bolul și lăsăm cușcușul să se hidrateze bine până când absoarbe supa.
Pentru salată spălăm legumele și le tocăm în cuburi potrivite. Asezonăm salata în modul clasic cu sare, piper, ulei și suc de lămâie sau oțet. Amestecăm salata cu cușcușul hidratat.
Dovleceii îi secționăm în jumătăți și presărăm puțină sare peste ei. Îi lăsăm 10 minute și îi ștergem cu prosoape de hârtie. Apoi îi rumenim pe un grill încins, uns cu puțin ulei.
Îi servim calzi sau reci cu salata de legume și cușcuș, amestecată cu pătrunjel verde, tocat mărunt.
Spor și poftă bună!
COMENTARII