Gătește Coșulețe din cartofi prăjiți cu salată și ciuperci
Timp de preparare
20
Nivel
ușor
Porții
8
Ingrediente
- 4 cartofi roșii
- sare și piper după gust
- 200 ml de ulei pentru prăjit
- 1 pachet cu mix de salate verzi
- 500 gr de ciuperci champignon
- 1-2 căței de usturoi
Mod de preparare
Nu avem nevoie de foarte multe ingrediente pentru a pregăti gustări delicioase, așa cum puteți vedea și în rețeta de azi.
Curățăm cartofii, îi spălăm bine și îi răzuim în fâșii mai mari. Putem folosi pentru a obține fâșiile de cartofi un curățător de legume, cu distanțe mai mari între cuțite.
Dar, în lipsa acelui curățător, putem folosi și cuțitul.
Apoi așezăm o mână de cartofi într-o sită de inox și îi presăm cu a doua sită. Scufundăm cele două site cu cartofii în baie de ulei încins și rumenim bine coșulețul din cartofi. Procedăm în același mod și cu restul cartofilor până când preparăm toate coșulețele. Vor rezulta aproximativ 6-8 coșulețe, în funcție de cantitatea de cartofi adăugată. Cât sunt calde, presărăm sare și piper peste ele.
Pentru a umple coșulețele crocante din cartofi, preparăm ciupercile într-o tigaie cu puțin ulei în care călim mai întâi un cățel de usturoi.
Le asezonăm cu sare și piper, iar după ce sunt bine pătrunse, le scurgem de surplusul de ulei.
Clătim bine frunzele de salată verde și le scurgem, apoi umplem coșulețele din cartofi cu ele.
Adăugăm și ciupercile și putem prepara și un dressing din muștar cu miere, suc de lămâie și ulei de măsline.
Sunt foarte gustoase și de efect aceste coșulețe din cartofi prăjiți cu salată și ciuperci. Merită preparate și umplute și cu alte ingrediente cum ar fi un amestec de legume trase la tigaie, sau preparate la aburi.
COMENTARII