Gătește Hummus cu pesto de busuioc
Timp de preparare
30 min
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
- Pentru hummus:
- 1 kg năut fiert
- 50 gr pastă de susan (tahini)
- 50 ml ulei de măsline
- 6 căței de usturoi
- sare și piper, după gust
- zeama de la 1 lămâie și de la 1 lime
- 2 gr chimion
- Pentru pesto:
- 50 gr frunze proaspete de busuioc
- 2 căței de usturoi
- un vârf de linguriță cu sare grunjoasă
- 15 gr semințe de pin
- 100 ml ulei de măsline extravirgin.
Mod de preparare
Începem cu prepararea hummus-ului.
Scurgem boabele de năut, le clătim cu apă rece și le adăugăm în recipientul unui blender electric. Nu aruncăm lichidul în care a fost conservat năutul, vom mai folosi din el pentru a potrivi textura hummus-ului.
Peste boabele de năut adăugăm pasta de susan, sucul de la 1/2 lămâie și 1/2 lime, cățeii de usturoi și pornim blenderul. Procesăm bine ingredientele, adăugăm sare, piper și chimion, puțin ulei de măsline și frunze de coriandru tocate mărunt. Gustăm din pasta obținută și în funcție de gust mai adăugăm suc de lămâie și lime, sare și piper.
Preparăm pesto de busuioc.
Curățăm frunzele de busuioc de pe crenguțe și le ștergem cu prosoape de hârtie ușor umezite. Nu le spălăm pentru că nu le dorim ude în sosul pesto. Curățăm cățeii de usturoi și îi punem în mojar. Adăugăm sare grunjoasă peste ei și îi pisăm bine până când îi transformăm în pastă. Apoi începem să adăugăm câte puține frunze de busuioc. Le pisăm și pe acestea până când le transformăm în pastă. Continuăm cu frunzele de busuioc până când le terminăm.
Adăugăm semințele de pin. Pe acestea le putem rumeni ușor la tigaie doar până când își degajă aromele. Le pisăm foarte bine și pe acestea peste pasta deja formată în mojar. La final picurăm treptat și uleiul de măsline, în timp ce amestecăm ca la maioneză.
Adăugăm 1-2 linguri de pesto în hummus, iar restul îl așezăm deasupra, după ce porționăm deliciosul hummus cu pesto de busuioc în boluri.
Dacă avem timp, preparăm și lipii de casă, că tare bune sunt cu hummus.
Spor și poftă bună!
COMENTARII