Gătește Brioșe de turtă dulce cu cremă de mascarpone și scorțișoară
Timp de preparare
20 min
Nivel
mediu
Porții
16
Ingrediente
- Pentru brioșe:
- 250 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguriță sare
- 1 linguriță scorțișoară măcinată
- 1/2 linguriță ghimbir măcinat
- 1/4 linguriță cuișoare măcinate
- 1/4 linguriță nucșoară măcinată
- 2 ouă
- 100 g zahăr brun
- 75 g miere sau melasă
- 120 ml lapte
- 100 g unt topit (sau ulei vegetal pentru o variantă mai ușoară)
- 1 linguriță extract de vanilie.
- Pentru cremă:
- 250 g mascarpone
- 50 g zahăr pudră
- 1/2 linguriță scorțișoară măcinată
- 1 linguriță extract de vanilie
- 100 ml smântână lichidă pentru frișcă
- 1 praf de sare.
- Decor:
- biscuiți de turtă dulce.
Mod de preparare
Pregătirea brioșelor.
Preîncălzește cuptorul la 180°C și pregătește o tavă pentru brioșe cu hârtii speciale.
Într-un bol mare, cerne făina, praful de copt, bicarbonatul, sarea și toate condimentele (scorțișoară, ghimbir, cuișoare, nucșoară).
Într-un alt bol, bate ouăle cu zahărul brun până devin cremoase. Adaugă mierea/melasa, laptele, untul topit și vanilia. Amestecă bine.
Toarnă treptat ingredientele uscate peste cele lichide, amestecând ușor cu o spatulă până la omogenizare.
Împarte aluatul în formele pregătite, umplându-le până la 2/3 din capacitate.
Coace brioșele timp de 18-20 de minute sau până când trec testul scobitorii. Lasă-le să se răcească complet înainte de decorare.
Pregătirea cremei.
Într-un bol, bate mascarpone cu zahărul pudră, scorțișoara și vanilia până devine o cremă omogenă.
Dacă dorești o textură mai aerată, încorporează smântâna lichidă bătută separat în frișcă.
Decorarea brioșelor.
Pune crema într-un poș cu dui stelat și decorează fiecare brioșă.
Presară un praf de scorțișoară deasupra sau adaugă ornamente festive pentru un aspect elegant.
Aceste brioșe de turtă dulce se potrivesc perfect cu o cană de ciocolată caldă sau ceai aromat de iarnă. Gustul intens al condimentelor din brioșe contrastează minunat cu delicatețea cremei, creând un desert de neuitat.
COMENTARII