Alte rețete

Salată de ridiche neagră cu morcovi și semințe de in

Această salată de ridiche neagră cu morcovi și semințe de in este una dintre cele mai simple și sănătoase salate de iarnă, cu un gust surprinzător de viu și tonic.

Este o salată excelentă ca gustare, ca garnitură lângă mâncăruri gătite sau ca fel de masă ușor și detoxifiant. Se face repede, cere puține ingrediente și este deosebit de sănătoasă. Are o combinație perfectă pentru zilele aglomerate în care totuși vrei ceva bun și hrănitor.

Ne place mult ridichea neagră mai ales folosită pentru a prepara sirop de tuse – descoperă aici rețeta. Este cel mai natural sirop cu efecte benefice asupra sănătății organismului, pe care îl putem prepara în casă. Avem nevoie doar de două ingrediente: ridiche și miere.

Iar dacă nu obișnuiești să consumi ridichi negre, poate te convinge acest articol despre beneficiile consumului de ridichi negre.

Despre rețeta de salată de ridiche neagră cu morcovi și semințe de in

Ridichea neagră este una dintre acele legume aparent modeste, dar incredibil de valoroase. Sub coaja ei dură și închisă la culoare se află un miez alb, crocant, cu o iuțeală specială, care trezește papilele și aduce energie în farfurie. Este leguma iernii, rădăcina care rezistă la rece, păstrată în beciuri de demult, nelipsită din bucătăriile țărănești. Împreună cu morcovul dulce și însorit, creează o salată care este atât un contrast de culori, cât și unul de gusturi.

Morcovul dă o dulceață naturală, liniștind iuțeala ridichii. Semințele de in, presărate deasupra, aduc o textură discret crocantă, care completează perfect ansamblul. Fiecare înghițitură îți oferă ceva diferit. Întâi descoperi prospețimea crudă a legumelor, apoi senzația aceea ușor picantă, dar plăcută, urmată de dulceața morcovului și de aroma calmă a semințelor.

Descoperă aici 5 motive pentru care e indicat să consumi semințe de in în fiecare zi, potrivit nutriționiștilor. Iar mai jos îți oferim rețeta detaliată pas cu pas pentru delicioasa salată de ridiche neagră cu morcovi și semințe de in.

Salată de ridiche neagră cu morcovi și semințe de in

Gătește Salată de ridiche neagră cu morcovi și semințe de in

Salată de ridiche neagră cu morcovi și semințe de in

Ingrediente

  • 1 ridiche neagră medie
  • 2 morcovi mari
  • 1–2 linguri semințe de in (măcinate sau întregi)
  • 2 linguri ulei (ideal ulei de măsline sau ulei de in)
  • 1–2 linguri zeamă de lămâie
  • Sare, după gust
  • (Opțional) piper proaspăt măcinat
  • (Opțional) 1 linguriță miere, dacă vrei un dressing mai rotund și echilibrat.

Mod de preparare

Pregătirea legumelor

Spală bine ridichea neagră și morcovii. Curăță-le de coajă.

Dă ridichea și morcovii pe răzătoarea mare sau folosește un spiralator pentru un aspect elegant.

Pune legumele rase într-un bol încăpător.

Adaugă sare și amestecă ușor. Sarea va înmuia puțin ridichea și îi va diminua iuțeala.

Toarnă uleiul și zeama de lămâie.

Dacă dorești, adaugă o linguriță de miere și puțin piper.

Presară semințele de in deasupra și amestecă din nou.

Poți folosi semințe măcinate pentru o mai bună absorbție a nutrienților sau semințe întregi pentru textură.

Lasă salata să stea 5–10 minute pentru ca aromele să se împrietenească.

Servește-o alături de mâncăruri de cartofi, orez sau legume gătite.

Merge ca salată de iarnă lângă fripturi de post (ciuperci rumenite, tofu, legume la cuptor).

Este recomandată și ca gustare detoxifiantă, ideală pentru zilele în care vrei ceva ușor.

Spor și poftă bună!