O nebunie combinația acestui tort cu ciocolata si zmeura!
Blaturile umede si crema de ciocolata cu zmeura s-au imprietenit perfect intr-o armonie de gusturi ce te cuceresc.
Pentru ca am vrut un tort naked (tort dezbracat), l-am decorat simplu, cu crema de ciocolata, zmeura proaspata si frunzulite de menta.
Eu zic sa-l incercati,este delicios,aspactuos si usor de preparat.
Ingrediente:
Blaturi (2 bucati de 22 cm diametru)
250 g faina
60 g cacao
300 g zahar
un varf de lingurita de sare
2 oua mari
1 lingurita de praf de copt
1 lingurita bicarbonat
125 ml ulei
250 ml iaurt simplu
125 ml cafea tare
Crema de ciocolata cu zmeura
400 ml smantana pentru frisca
200 g ciocolata (54% cacao)
100 g ciocolata amaruie (70 % cacao)
250 g zmeura proaspata sau congelata
Decor
50-70 g zmeura
frunzulite de menta
Mod de preparare pentru reteta de tort cu ciocolata zi zmeura:
Intai preparati crema de ciocolata pentru ca va trebui sa stea la rece cateva ore.
Incalziti smantana pentru frisca pana atinge punctul de fierbere .Adaugati ciocolata rupta bucatele si amestecati pana se topeste complet. Dati la rece cateva ore sau peste noapte si apoi mixati-o pana se dubleaza in volum.
Opriti un sfert din ea pentru decor si apoi adaugati zmeura.Daca folositi congelatata,lasati-o sa se decongeleze si sa se scurga foarte bine,altfel se va inmuia crema.
Amestecati delicat sa se sfarame cat de cat bobitele de zmeura.
Blaturile se fac extrem de usor.
Asadar,intr-un vas amestecam ingredientele lichide ( ouale,uleiul,iuaurtul si cafeaua ) iar in altul cele solide (faina,cacaoa ,zaharul,sarea,praful de copt,bicarbonatul ).
Le unim si amestecam doar cat este necesar sa se omogenizeze compozitia .Obtinem un aluat care curge de pe tel.
Impartim compozitia in doua parti egale .
Transferam fiecare parte de aluat in doua forme (acoperite cu hartie de copt pe fund si unse cu unt pe margini ) cu diametrul de 22 cm si le coacem 30-35 de minute la 175 °C.
Daca nu aveti doua forme ,coaceti blaturile pe rand ,apoi lasati-le sa se raceasca pe un gratar.
Dupa ce se racesc complet,taiati-le pe fiecate in doua foi.Aveti grija insa cum le manuiti pentru ca se rup foarte usor .
Cum asamblam tortul
Acum nu va ramane decat sa asamblati tortul.
Impartiti crema de ciocolata cu zmeura in trei parti. Ungeti prima foaie de blat cu o parte din crema,adaugati al doilea blat, a doua parte de crema,al treilea blat si ultima parte de crema de ciocolata cu zmeura.
Acoperiti cu ultimul blat si decorati dupa imaginatie cu crema de ciocolata fara zmeura pusa deoparte.
Asezati deasupra zmeura si frunzulite de menta.Lasati tortul la rece cateva ore si apoi il puteti taia.
Spor la treaba si pofta buna !
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII