Mâncăruri cu carne
Aripioare de pui la cuptor. Reteta simpla
Cui nu-i place sa mananca niste aripioare de pui la cuptor? Picante,crocante,prajite sau la cuptor,fiecare are o varianta preferata. A noastra este aceasta,simpla dar foarte gustoasa,care poate fi asociata cu fel de fel de garnituri.De data asta noi le-am servit simple,alaturi de o salata.
Ingrediente pentru reteta de aripioare de pui la cuptor:
- 1,2 kg aripioare de pui
- 1 lingurita rasa cu sare
- 6 linguri de ketchup
- 7 linguri de ulei de masline
- 1/2 lingurita de boia iute
- 1/2 lingurita de piper
- 1 lingurita de boia dulce
- 1 lingurita de usturoi praf
- 350-400 ml apa
Mod de preparare:
Parlim aripioarele de pui, taiem varfurile, le spalam bine si le punem intr-un bol. Adaugam toate ingredientele mentionate mai sus (in afara de apa) si la lasam la rece o ora. Dupa aceea le transferam intr-o tava antiaderenta cu tot cu sosul format,adaugam apa si acoperim tava cu folie de aluminiu.
Preincalzim cuptorul si punem aripioarele 30 de minute cu folia deasupra,apoi le mai lasam inca 15-20 de minute,la foc mic fara folie pana se rumenesc frumos deasupra. Daca lichidul din bol scade prea mult si carnea nu este facuta,mai adaugati un pahar de apa calda.
Servim calde alaturi de garnitura dorita si neaparat o bere rece! Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII