Site icon Rețete Fel de Fel

Baked Alaska. Tort de înghețată cu bezea caramelizată

Tort Baked Alaska secționat pe platou și o porție pe farfurie

Tortul Baked Alaska este un delicios tort cu blat de pandișpan cu ciocolată, o cremă de înghețată cu fructe și o bezea caramelizată / Profimedia Profimedia

Pentru că zilele toride de vară ne îndeamnă să ne răcorim cât mai des, noi optăm mai mult pentru înghețată decât pentru băuturi răcoritoare. De data aceasta ne-am orientat atenția către un tort de înghețată cu bezea caramelizată denumit Baked Alaska.

Despre rețetă am aflat că are origini în bucătăria franțuzească fiind creată de bucătarul francez Balzac. Se spune că acesta a creat rețeta pentru că era interesat și de științele fizicii, nu doar de ale bucătăriei. El a creat rețeta exploatând calitățile fizice ale bezelei, prezentând tortul cu prilejul expoziției internaționale de știință de la Paris, în 1867.

Pentru mai multe amănunte despre istoria rețetei puteți accesa articolul Laurei Laurențiu cu un click AICI.

Rămânând la categoria rețetelor de înghețată, vă recomand de pe blog și rețeta de parfait cu cremă de brânză și fructe de pădure. Este o rețetă ce cucerește instant orice iubitor de înghețată.

Ce conține rețeta de Baked Alaska

Ca orice rețetă culinară, bineînțeles că și rețeta acestui tort poate fi adaptată după propriile gusturi. Așa am procedat și noi.

Important este să menținem elementele ce compun rețeta. Rețeta noastră are la bază un blat de pandișpan cu ciocolată. Deasupra acestuia tronează o cremă de înghețată cu fructe de pădure, iar peste aceasta o bezea caramelizată. Ca și înghețată am optat pentru un amestec de înghețată de căpșuni cu înghețată de banane cu frișcă.

Vedeți aici rețeta pentru înghețata de căpșuni.

Iar aici găsiți și rețeta pentru înghețata de banane cu frișcă.

Este foarte gustos, dar și foarte spectaculos. Cucerește instant orice iubitor de desert.

Dacă și voi adorați înghețata, găsiți pe blog o colecție interesantă de rețete de înghețată.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de Baked Alaska. O delicioasă rețetă de tort de înghețată cu bezea caramelizată.

Exit mobile version